Foci

Az olasz Juventus fellépett a román Juventus ellen

Az olasz élvonal címvédője, a torinói Juventus felszólította a román bajnokságban sereghajtóként szereplő csapatot, amely szintén Juventus névvel működik, hogy változtassák meg címerüket és nevüket is. Novemberben már volt egy kísértetiesen hasonló eset, akkor a portugál Benfica küldött felszólítást az erdélyi FC Benficának, hogy változtassanak.

A Juventus Bukarest tulajdonosa, Ilie Ciuclea a szezon végéig kért haladékot az olaszoktól, mert a román szövetség szabályzata szerint szezon közben nem változtathatja meg a nevét. A bukaresti csapat várhatóan a székhelyéül szolgáló bukaresti városrész, Colentina nevét veszi fel 2018 nyarán.

Érdekesség, hogy a szóban forgó csapat nem azonos azzal a Juventus Bucurestivel, amelyet 1924-ben alapítottak, csak nevében hódol a nagy elődök előtt. A colentinai csapatot 1992-ben alapították, története során először szerepel a román élvonalban, miután nagy nehezen megnyerték a Liga 2-t az előző idényben. Saját stadionjuk sincs, a Petrolul stadionjában rendezi hazai mérkőzéseit a klub.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik