Foci

Erdélyi csapat kapott felszólítást a Benficától

Nagyilondán (románul Ileanda) alakult 2008-ban egy futballcsapat FC Benfica néven. A mindössze 1146 lakost számláló erdélyi falu szerdán egy váratlan levelet kapott a lisszaboni SL Benficától, amely azt állítrja, hogy a román negyedosztályban vitézkedő kis csapat anyagi és erkölcsi kárt okoz azzal, hogy a nevüket használja.

A lisszaboni egyesület felszólította a falusi Benficát, hogy

tíz napon belül változtassa meg a nevét és címerét, törölje a hivatalos Facebook-profilját, valamint vonja vissza a Benfica néven forgalmazott termékeit.

A levél megemlíti, hogy a Benfica elnevezés jogvédelem alatt áll, és mások általi használata csökkenti a portugál klub iránti érdeklődést, illetve bevételeit.

Sosem gondoltam volna, hogy zavarni fogjuk a nagy Benficát, és ezért felveszik velünk a kapcsolatot. Sok olyan csapat van Romániában, amely híres klubok nevét viseli, csak nálunk, Szilágy megyében is van Real, Juventus, Atlético vagy Inter. Egyelőre csak minket találtak meg, de feltehetőleg a jövőben lesznek még hasonló ügyek

– nyilatkozta a Sportul Salajean megyei sportportálnak Cornel Lar, Nagyilonda polgármestere, aki egyben a falusi klub vezetője is.

A csapat nem változtathat nevet a bajnokság közben, ám ígéretett tett arra, hogy 2018 nyarán átnevezik a klubot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik