Foci

Magyar stadion építése ennyit még nem csúszott

Nyárig saját pályáján, a Bozsik Stadionban játssza hazai mérkőzéseit a labdarúgó NB I-ben címvédő Budapest Honvéd.

Puskás klubját szívatják, a többiek 88 milliárdért kaptak stadiont
Összeszedtük, mit kell tudni az NB I csapatainak már elkészült vagy még építés alatt álló stadionjairól. Csak egy klub maradt ki a szórásból.

A kispestiek honlapja arról számolt be, hogy az eredeti tervek szerint február 22-én készült volna el a klub utánpótláscentruma, de a létesítményt előreláthatólag csak április végén adják át.

A Honvéd vezetése ezért úgy határozott, hogy az idény végéig a csapat továbbra is a Bozsik Stadionban játssza hazai mérkőzéseit. 

“Remélhetőleg az új stadion építésének feltételei jövő nyárra biztosítva lesznek, és az utánpótláscentrum birtokba vétele után megkezdődhet az új Bozsik Stadion bontása, majd építése” – áll a weboldalon, amely hozzáteszi, a 2018/19-es bajnokságban minden bizonnyal az Új Hidegkuti Stadionban játssza hazai meccseit a klub.

George F. Hemingway klubtulajdonos júniusban még úgy nyilatkozott: decemberig játszanak a Bozsik Stadionban, utána az MTK stadionjába költöznek, mert 2018-ban elkezdődik az új létesítmény építése. Az ekkori tervek még az edzőközpont év eleji átadásáról szóltak.

Aztán kiderült, hogy az Új Bozsik Stadionra szánt 5 milliárd forint nem elég, emiatt csúszik az építkezés, és ezzel együtt a költözés is.

Pedig az eredeti tervek még úgy szóltak, hogy 2015-re állnia kell az új létesítménynek. 

Ajánlott videó