Foci

Kubatov tudja, miért nincsenek új Lisztesek a Fradiban

Az Origónak adott interjút Kubatov Gábor, az FTC elnöke, aki bírálta az MLSZ-t amiatt, hogy súlyosbították az első fokon hozott döntést a Debrecen elleni hazai meccsen történt késelős balhé ügyében.

Kubatov szerint a pártállami időket idézi a döntés, mert akkoriban fordult elő, hogy az emberek nem mertek fellebbezni, nehogy még súlyosabb büntetést kapjanak.

A Fradi elnöke értetlenkedett egy sort, mert szerinte a klub mindent elkövet, hogy az MLSZ vágyainak eleget téve növelje a nézőszámot, erre most keményen megbüntették őket, így nem lehet telt ház a Videoton elleni rangadó.

“Nem lehet 50 ostoba bajkeverő miatt több ezer embert büntetni. A megállapodás úgy szólt, hogy a stadionban nincs erőszak, sem verbális, sem fizikai. Nem azért, mert ezt a jog és a törvények előírják, hanem, mert ezzel az egész Ferencvárost hozták rendkívül nehéz helyzetbe. A stadionban minden egyes emberre vigyáznunk kell, de nem állíthatok mindenki mellé biztonsági őrt. A megállapodást nem tartották be egyes szurkolók” – magyarázta Kubatov még mindig a balhéról.

Amely után 22 drukkert függesztettek fel, közülük egy kivételével mindenki az ominózus meccs előtt váltotta ki a szurkolói kártyát, vagyis először járt a Groupama Arénában.

Kubatov kiállt a csapat edzője, Thomas Doll mellett, akit egy szívvel-lélekkel dolgozó, őszinte embernek tart. Azt is megtudhattuk, hogy a csapat költségvetése 14 millió euró, ami nagyjából 4,4 milliárd forintnak felel meg, valamint Kubatov elárulta, szeretné, ha a magyar játékosok lennének többségben, de nem nagyon lát olyat, aki nemzetközi szinten is a csapat segítségére lehetne.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Amikor az elnököt arról kérdezték, miért nincsenek Lisztes Krisztián-szintű tehetségek az első csapat közelében, két dolgot nevezett meg amolyan bűnbakként. “Az első probléma, hogy a gyermekek megtanultak a számítógépen győzni, ami egyszerűbb, mint minden nap edzeni, készülni, a mérkőzésen küzdeni, kúszni-mászni, és úgy elérni a sikert. A második pedig a drog elterjedése. (…) A hétéves elnökségem eredményei közül a legkevésbé elégedett az utánpótlás helyzetével vagyok.”

A többi szakosztály közül a kézilabdát emelte ki, de úgy, hogy egyben nyomott is egy fricskát a hazai riválisnak. “Többször is meg tudtuk verni a világválogatottat, amit most éppen Győrnek hívnak”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik