Foci

Betelt a pohár a Borussia Dortmundnál

Egybehangzó beszámolók szerint eladja Pierre-Emerick Aubameyangot a Borussia Dortmund. A gaboni csatárral idén meggyűlt a baja a klubnak, fegyelmi okok miatt megbüntették többször is a szezon során, azonban a Ruhr-vidéki derbi volt az utolsó csepp a BVB képzeletbeli poharában.

A találkozón ugyanis hamar négygólos előnybe kerültek a sárgamezesek, ám még így is “sikerült” 4-4-s végeredményt összehoznia Peter Bosz csapatának. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy Aubameyang egy borzalmas szabálytalansággal kiállíttata magát az 55. percben.

Korábban sem titkolta a gaboni csatár, hogy minden vágya a Real Madridba szerződni, amelyre az RMC Sportnak adott interjújában azt mondta volt is esély. Azt nem tudni, a Királyiakat érdekelné-e a csatár, de kérőkből így sem lesz hiány. A 11 mérkőzésen tíz gólt szerző Aubameyangot korábbi edzője, Jürgen Klopp csalogatná Liverpoolba, de Angliából a Chelsea is érdeklődik.

A Bild.de arra is jó esélyt lát, hogy már-már “szokás szerint” a Bayern München tömje ki a Dortmund zsebét, mivel Robert Lewandowski már Los Angeles felé kacsingat, így hosszú távon megoldódna a pótlása a bajoroknál. Korábban épp a lengyel támadó, majd Mario Götze is a BVB-től szerződött a Bayernbe.

Annyi bizonyos, hogy a klub januárban túl akar majd adni a fegyelmi gondokat okozó játékosán, a kérdés csak az, kihez kerül majd.

(Fotó: Elmar Kremser / Sven Simon/ DPA )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik