Foci

Lábon lőtte magát az amúgy is gödörben lévő Dortmund?

A Borussia Dortmund fegyelmi okok miatt ismét megbüntette gaboni labdarúgóját, Pierre-Emerick Aubameyangot.

Pedig csütörtök délután a Dortmund Twitter-oldalán még ott szerepelt a csatár neve a Stuttgart elleni meccs előzetes kezdőjében, majd nem sokkal később kijött a szűkszavú közlemény, amely arról szól, hogy Aubameyang mégsem lép pályára péntek este.

Aubameyangot egy évvel ezelőtt is megbüntette saját klubja, akkor a portugál Sporting CP elleni Bajnokok Ligája-meccset kellett kihagynia, mert előtte Thomas Tuchel vezetőedző kérése ellenére Milánóba utazott kikapcsolódni. Most csak annyit lehet tudni, hogy a válogatott meccsek miatti szünetben kétnapos kimenőt kapott a játékos, ő pedig meglátogatta a nyáron Barcelonába igazoló korábbi csapattársát, Ousmane Dembélét.

A gaboni csatár a mostani idényben 11 Bundesliga-mérkőzésen tíz gólt szerzett. Csapata a legutóbbi négy bajnoki fordulóban mindössze egy pontot szerzett, vagyis igazán nagy szüksége lett volna Aubameyang góljaira, igaz, az utolsó öt fellépése alkalmával nem sikerült betalálni.

A Dortmund a stuttgarti túra után kedden a Tottenhamet fogadja a BL-ben, majd jön a szurkolók számára legfontosabb meccs, a Schalke ellen Ruhr-derbi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik