Foci

Nehéz ennél szebb gólt lőni egy új stadion első tétmeccsén

Kiss Tamás az NB I történetének negyedik legfiatalabb góllövője lett, amikor 16 évesen és 10 hónaposan betalált a Honvéd ellen, most pedig ismét egy emlékezetes momentumot produkált, hiszen a Haladás új stadionjában játszott első tétmeccset ő döntötte el.

Ráadásul nem is egy olyan góllal, amely éppen átvánszorgott a gólvonalon, Kiss lövése gyönyörű ívben hullott be a jobb felső sarokba, Dibusz Dénesnek esélye sem volt a hárításra.

Fradi elleni bombagóllal ünnepelte 17. születésnapját Kiss Tamás

A Haladás 17 éves tehetsége első labdaérintéséből győztes gólt lőtt a hét meccs óta veretlen Fradinak.

Közzétette: M4Sport – 2017. november 25.

A Haladás számára nagyon fontos volt ez a siker, és nem elsősorban az új stadion miatt, hanem azért, mert így nem szakadt le az alsóházi riválisoktól, a Puskás Akadémia ellen pontot szerző Balmazújvárostól, valamint a Kispesten nyerő Mezőkövesdtől.

A Fradi viszont bánkódhat, mert így hárompontos hátrányból vághat neki a Videoton elleni rangadónak. Thomas Doll, a Fradi edzője azt nyilatkozta a lefújás után, hogy mindent megtettek, hogy ünneppé varázsolják a szombat estét a szombathelyiek számára.

A Haladás nagyobb szívvel és szenvedéllyel játszott, emiatt pedig el vagyok keseredve. Egy kicsit azért is mérges vagyok, mert néhány játékosom megpróbált elbújni, amikor keményebbé vált a találkozó.

Ha megnézzük a meccset, túlnyomó részt a középpályán játszottunk, de az előre játékban nem volt erő, elég lendület, ezen a nedves pályán nehéz volt egy szabadrúgást kiharcolni az ellenfél kapuja előtt. Ez is mutatta, hogy sokan félénken játszottak ma nálunk” – magyarázta Doll.

Van azért két dolog, ami örömre adhat okot a Fradinál, az egyik, hogy Hajnal Tamás már visszatért, a másik, hogy Gera Zoltán felépülése is jól halad, ő várhatóan januárban lehet ismét a csapat segítségére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik