Foci

Arséne Wenger: Ilyen csúnya sérülést még nem láttam

Az Arsenal francia menedzsere reménykedik, hogy visszatér kiváló spanyol játékosa, akinek egy fertőzés"megette" az Achilles-inát, és elkezdte rongálni már a bokacsontját is.

Egyes angol sajtóinformációk szerint Santi Casorla már soha nem fog pályára lépni. Amikor a szokásos csütörtöki Arsenal sajtótájékoztatón egy újságíró nekiszegezte ezt a kérdés Arséne Wengernek, a francia menedzser így válaszolt:

Ne beszéljünk erről, de remélem, tévedsz. Ez a legsúlyosabb sérülés, amit valaha láttam. Az egész azzal kezdődött, hogy elkezdett fájni az Achillese, ami idővel nem hogy javult volna, hanem egyre rosszabbra fordult. Tudom Santi mennyire szeret focizni, nagyon sajnálom, ami vele történt. Remélem, hogy januárban bevethető lesz, ezért hosszabbítottuk meg 2018 júniusáig a szerződését is.

– fogalmazott a heti sajtótájékoztatóan az Arsenal menedzsere.

Előzmények:

A 32 éves Santi Cazorla tavaly október óta nem lépett pályára az Arsenalban. Azóta nyolc műtéten esett át, amelyekkel az orvosok megpróbálták meggyógyítani azt a nyolc centis fertőzést, amely lényegében “megette” az Achilles-inát, és elkezdte rongálni már a bokacsontját is. Még az is felmerült, hogy amputálni kell a lábát. Később az orvosok azzal biztatták, hogy örüljön, ha sántikálás nélkül járni fog egyáltalán.

“Soha nem hallgattam azokra, akik azt mondták, hogy csak a gyermekeimmel tudok majd focizni a jövőben

– fogalmazott Casorla, miután utolsó beavatkozásként a bal karjából bőrszövetet vettek ki az orvosok annak érdekében, hogy az Achilles-ináról eltávolított fertőzés helyét pótolják (lásd a képen). A spanyol válogatott középpályását azok a társai is nap, mint nap biztatják, akik hasonlóan súlyos sérüléseken estek már át.

Minden nap kapok egy üzenetet Andres Iniestától, David Silvától és David Villától

– fogalmazott és jelen állás szerint valóban úgy néz ki, Santi Casorlának lesz visszaút a futballpályára.

(kiemelt kép: Ian MacNicol / AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik