Foci

Elek Ákos idén már nem lép pályára

A magyar labdarúgó-válogatottat két mérkőzésen irányító Szélesi Zoltán is számolt volna a Kajrat Almatiban futballozó Elek Ákosra, ám a középpályás megsérült az utolsó előtti fordulóban az Asztana ellen. A mérkőzést ugyan megnyerte a csapata 2-0-ra, ám a hétvégi sérülést követően hétfőn az orvosi stáb is belátta, hogy nagy a baj és Elek nem játszhat a válogatottban.

Beletérdeltek a combomba. Napokig nem edzhettem, de mert az utolsó forduló következett, vállaltam a játékot. Éreztem, hogy nincs rendben a lábam, és kiderült, a combhajlítóm megsérült. A jelek szerint erre az esztendőre sajnos befejeztem a labdarúgást. Gyógykezelés és pihenő vár rám.

– idézte fel a történteket a Nemzeti Sportnak a középpályás, aki megragadta az alkalmat és beszélt pár szót Georges Leekensszel, aki jövőre veszi át a válogatott irányítását.

Telkiben néhány percet beszéltem Georges Leekensszel, kimondottan nyitott, közvetlen személyiségnek tűnt, nagyon remélem, jövőre lesz alkalmunk többször is találkozni.

A magyar válogatott csütörtökön este 20:00 órakor lép pályára Belgiumban, majd november 14-én, kedden fogadja Costa Rica csapatát a Groupama Arénában 20:15-kor.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland – Dánia), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Szabó János (Paksi FC), Vinícius (Videoton FC)
Középpályások: Balogh Balázs (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Videoton FC)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Németh Krisztián (New England Revolution – Egyesült Államok), Nikolics Nemanja (Chicago Fire – Egyesült Államok), Priskin Tamás (Ferencváros), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Ugrai Roland (Diósgyőri VTK), Varga Roland (Ferencváros)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik