Foci

Szélesi: Két napunk van a közös munkára

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap kezdte meg összetartását Telkiben a két mérkőzésre kinevezett Szélesi Zoltánnal. Az ideiglenes kapitány sajtótájélkoztatón beszélt a felkészülésről, az érzéseiről és hogy mit szeretne látni a pályán.

Óriási megtiszteltetés az ideiglenes kapitányi felkérés, magammal szemben nagy elvárásokkal álltam neki a munkának, de egy pillanatig sem féltem a kihívástól. mindössze két napunk van a közös munkára, ráadásul a keret még nem teljes, lesz, aki az elutazás előtt egy nappal csatlakozik a többiekhez. Nem szeretném felborítani az elmúlt években kialakult munkát, igyekszem egyszerű, megkövetelhető dolgokat viszontlátni az edzéseken és a mérkőzéseken is.

– fogalmazott Szélesi Zoltán, aki egyelőre nem döntötte el, hogy a sérült Fiola Attila és Guzmics Richárd helyére behív-e új játékosokat. Ennek kapcsán úgy fogalmazott, mivel bő keretet hirdetett, valószínűleg nem lesz szükség erre. A jövőre munkába álló Georges Leekensről elmondta, hogy mindent tudni akar a magyar labdarúgásról, így folyamatosan egyeztetnek.

Rengeteget beszélgettünk a szövetségi kapitánnyal, azt kérte, minden ismert információt osszak meg vele a játékosokról, a magyar futballról, az itteni kultúráról. Számára az a legfontosabb, hogy minél előbb megismerje a játékosokat, de természetesen sokat számít a véleménye, ezért kikérem a tanácsait, hiszen egy rendkívül tapasztalt szakemberről van szó

– mesélte Szélesi Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik