Foci

Bernd Storck Németországból üzent

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya menesztése óta először nyilatkozott távozása okairól.

Most, hogy a magyar labdarúgó-válogatottnak a belga Georges Leekens személyében hétfő délután óta megvan az új szövetségi kapitánya, az előd,Bernd Storck is elérkezettnek látta az időt, hogy megszólaljon.

Üzenik Brüsszelből: Leekens nem ismeri a modern focit
A labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányát hazájában csak úgy hívják, Snapchat-menedzser: jön, beszél, megy. Portré.

A német szakember a Westdeutsche Allgemeine Zeitungnak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott:

Sajnálatos módon az elvárások nem voltak reálisak.

Az Északi-tenger partján pihenő Storck az interjúban úgy fogalmazott, a világbajnoki csoportkörben harmadik helyezést ért el a magyar válogatottal az európai bajnok Portugália és Svájc mögött. Ezzel elérte az előre meghatározott célt, mégis azzal a váddal szembesült, hogy egy helyben toporog a válogatott.

 A végére akkora nyomás nehezedett ránk, hogy az elválás mellett döntöttünk. Az emberek elfelejtették, hogy 44 év után jutottunk ki az Európa-bajnokságra. Magyarországnak nagy neve van a futballban, de a jelen mást mutat. A válogatottban öt játékos játszik külföldön, miközben egyetlen magyar klub sem jut túl a Bajnokok Ligája, vagy az Európa Liga selejtezőin. Ebből hoztuk ki a maximumot és senki sem veheti el az Európa-bajnokságon szerzett tapasztalatot. Az Eb fantasztikus élmény volt. Mind a számomra, mind az edzői csapatom, valamint az egész ország számára

érvelt Storck, aki kitért arra is, merre folytatná leginkább edzői pályafutását.

Nagy álmom a Bundesliga. Ott a BVB, Stuttgart, Hertha és Wolfsburg edzői edzőjeként dolgoztam. Szeretném megmutatni Németországban, hogy mit tudok vezetőedzőként

– mondta Storck, amihez mi csak annyit tudunk hozzátenni, sok sikert kapitány!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik