Foci

Szenzációs csapatok figyelik Gulácsit

Az egyik legnagyobb presztízzsel bíró futballportál, a Soccernet a klubhoz közeli forrásra hivatkozva azt írja, hogy Gulácsi Péter, a Bundesligában szereplő RB Leipzig kapusát az Arsenal és a Chelsea is figyeli. A két londoni klub megfigyelői ott voltak szombaton a müncheni stadionban, amikor a Bayern 2-0-ra verte a Lipcsét, a meccs hamar eldőlt, mert a magyar származású Willi Orbant a 13. percben kiállították.

Az Arsenalnál már csak 18 hónap van hátra Petr Cech szerződéséből, úgyhogy érthető, ha a klub körülnéz a piacon, hogy megtalálja a 35 éves cseh kapus utódját. A Chelsea kapuját Thibaut Courtois védi, aki még nem írta alá új szerződését, és aki iránt például a Real Madrid is érdeklődik, legutóbb Cristiano Ronaldo jelezte is, hogy olyan portás kellene a csapatba, mint a belga.

A két sztárcsapat a továbbiakban is figyeli majd Gulácsit, aki korábban öt évet töltött a Liverpoolban, így az angliai szabályok szerint nem számít külföldinek.

A 27 éves Gulácsi a Bundesliga mostani idényében kilenc meccsen jutott szóhoz, ezeken 11 gólt kapott, és vezeti a Kicker rangsorát a kapusok között.

Király Gábor visszavonulása óta Gulácsi a magyar válogatott első számú kapusa, eddig 14 fellépése van, ezek közül a Svájc ellenire biztos nem emlékszik vissza jó szívvel, de egyébként általában stabil teljesítményt nyújtott, de ezt egy ideje tudjuk már, hogy kapusposzton vagyunk legkevésbé elmaradva a legjobbaktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik