Foci

Most éppen belga kapitányjelöltje van a magyar válogatottnak

Továbbra sem tudni, ki lehet Bernd Storck utódja a magyar labdarúgó-válogatottnál, csak annyi biztos, hogy az idei év két meccset a német edző segítője, Szélesi Zoltán vezényli le. A eddigi jelöltek közül Herczeg András és Morten Olsen sem élt a lehetőséggel, Marco Rossit viszont érdekelné a feladat, de a Honvédból bajnokot faragó, most a Dunaszerdahelynél dolgozó olaszt még senki nem kereste az MLSZ-ből.

A Nemzeti Sport most újabb jelöltről ír, és belga forrásból úgy értesült, Georges Leekens hétfőn a magyar szövetséggel egyeztet. A 68 éves Leekens kétszer volt a belga válogatott kapitánya, első időszakában kijuttatta a csapatot az 1998-as vébére, a másodikban, 2010 és 2012 között viszont nem jött össze hasonló siker.

A számos belga klubnál megforduló edző legutóbb az algériai válogatottnál dolgozott, amellyel részt vett az idei Afrika-kupán.

Hogy aztán valóban ő lenne-e a jó megoldás, azt nem tudjuk, mindenesetre kíváncsian várjuk, mire jut az MLSZ a Belgiumban egyszeres bajnok és kétszeres kupagyőztes edzővel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik