Foci

Mutatjuk a 7,2 milliárdos MTK-stadiont, amelyik nem bírja a szelet

A 444.hu kék-fehér fanatikus újságírója miközben a vasárnap esti MTK-Mosonmagyaróvár NB II-es meccset (6-1) figyelte, azzal szembesült, hogy a Nárcisznak elkeresztelt vihar leszakította a tető egy darabját.

A végül 7,2 milliárd forintból épült stadion tetejének technikai megoldása – ponyvatető – megegyezik a debrecenivel, ami korábban a szintén kiszakadt a vendégszektora fölött. Megjegyzendő, a múlt héten barátságos meccsel tesztelt szombathelyi aréna teteje is ebből az anyagból készült.

A szerző saját tapasztalata alapján sommásan megállapítja:

jó tetőfajta ez, csak a szelet nem bírja, illetve az eső  távoltartására alkalmatlan, mert az beesik alá, ha szél van, az utolsó sorokig. Cserébe viszont pompásan javítja az akusztikát. Úgyhogy egyszerűen hangvetőnek kellene hívni, nem tetőnek, mert az utóbbi hamis várakozásokat ébreszt.

A piros vonal azt jelzi a tető szélétől 8-10 méterrel beljebb is masszívan beesett az eső Forrás: csak.taccs.hu

A csak.taccs.hu jelenlévő szerzője az alábbi tényeket állapította meg:

  • Voltak széllökések, amitől konkrétan táncolni kezdtek a tető peremére szerelt ledes lámpatestek. Némelyik annyira mozgott, hogy jobbnak láttam hátrébb húzódni, bár ez ekkor még inkább a viccelődésnek szólt.
  • Az MTK ultrái fölötti sarokhoz közeli egyik ponyva már félidőre megadta magát, és bár nem szakad le teljesen, több rögzítése is levált a tartószerkezetről, hogy onnantól félelmetes hangrobbanások közepette hol megfeszüljön, hol visszacsapódjon a helyére.
  • A félpálya magasságában nem jártunk, így nem tudjuk megmondani, hogy a kempingsátraknál használatos kötözőkre hasonlító tartóbizbaszok ott is ugyanúgy engedtek el, mint felettünk, egyelőre csak annyi biztos, hogy pár perccel a meccs lefújását követően leszakadt az egyik ponyvaelem.

(Fotók forrása: csaktaccs.hu: /Gazsó István)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik