Foci

Alkoholizmus, bulizás és klikkesedés taszította mélybe a chilei fociválogatottat

Az elmúlt két Copa América-győztese, az idén nyáron Konföderációs Kupa-döntőt játszó Chile nem jutott ki a jövő évi világbajnokságra, miután a tízcsapatos dél-amerikai mezőnyben csak hatodik lett. Látva a chilei keret erősségét érthetetlennek tűnik elsőre a kudarc, még akkor is, ha mindössze két gólon múlt, hogy Peru készülhet az Új-Zéland elleni interkontinentális pótselejtezőre, és nem Arturo Vidalék.

A kiesés után a csapat kapusának, Claudio Bravónak a felesége, Carla Pardo borította a bilit, amikor az Instagramon azt írta, több játékos sem volt éppen a profi futballista mintapéldánya, mivel az alkohol és a bulizás fontosabb volt a számukra.

A chilei kapus felesége borította a bilit a vb-kudarc után
Claudio Bravo felesége részeg játékosokat emleget, akik edzeni sem tudtak emiatt. Vidal és a kapitány elköszönt.

Most hasonló dolgok derültek ki a jelenleg az argentin válogatottnál dolgozó Jorge Sampaoli elmondása alapján, aki 2015-ben Copa América-diadalig vezette Chilét. Sampaoli két éve nyilatkozott újságíróknak a csapat viselt dolgairól, és ezeket a mostani bukta után a Las Ultimas Noticias nevű lap hozta nyilvánosságra.

Orvosi segítségre van szüksége. Szeret inni, és képtelen kontrollálni magát. Amikor egyszer Peruból utaztunk haza, már a gépen megkérdezte tőlem, hogy megihatja-e azt a sört, amit még a reptéren vett. Mivel a vezetők is velünk utaztak, nemet mondtam neki. Aztán mégis előkerült egy viszkisüveg, amit el kellett vennem, de egyértelmű volt számomra, hogy Vidal volt a felbujtó”

– nyilatkozta Sampaoli a Bayern sztárjáról, aki korábban ittas vezetés miatt is bajba került, ezek szerint nem véletlenül.

Az egykori kapitánya nem volt túl jó véleménnyel a csatár Mauricio Pinilláról sem, az olasz bajnokságban a látványos ollózós gólok nagymesterének számító játékosnak ugyanis folyton a bulizáson járt az esze.

Alexis Sánchezről Sampaoli azt mondta, felkelés után egyből a fülére teszi a fejhallgatót, és a reggelinél is egyedül üldögél, a többiekkel nem is beszélget.

Claudio Bravóról pedig az a véleménye, hogy próbál ugyan a csapat vezére lenni, de valójában egy nagyobb banda számít a hangadónak, ide tartozik Vidal, Pinilla és Bravo mellett Jorge Valdivia, Gonzalo Jara, Jean Beausejour, Gary Medel és Eduardo Vargas.

A Sampaolit követő, és hozzá hasonlóan Copa Américát nyerő Juan Antonio Pizzi elköszönt a mostani selejtezősorozat végén, akárki is lesz az utódja, nem irigyeljük, ha ilyen viszonyok várnak rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik