Foci

Heynckes kutyája is azt akarta, hogy visszatérjen a Bayern Münchenhez

Mint ismert, Jupp Heynckes lett a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője a szezon végéig. A rutinos német szakemberrel még 2013-ban triplázott a bajor együttes, de már a szezon közben bejelentették, hogy Pep Guardiola veszi át a helyét. A katalán tréner aztán 2016 nyarán távozott, az ő utódja volt Carlo Ancelotti, akit a PSG ellen 3-0-ra elveszített BL-rangadó után rúgták ki. A Hertha BSC ellen – ahol kétgólos előnyből ikszeltek a müncheniekWilly Sagnol irányított beugróként.

A 72 éves Heynckes hétfőn tartotta meg első sajtótájékoztatát, immár ismét a Bayern vezetőedzőjeként. Azt mondta, nem volt könnyű döntés elvállalni a felkérést:

A feleségemnek műteni kell a térdét, ez pedig megnehezítette a dolgokat. De ő és a lányom is azt mondták, vállaljam el a feladatot. A kutyám is vakkantott kettőt, szóval ez már tényleg azt jelentette, hogy igent kell mondanom

jegyezte meg viccesen Heynckes.

Carlo Ancelottit fantasztikus edzőnek tartja, az pedig megesik az edzőkkel, hogy olykor elküldik őket. Az ő első dolga az lesz, hogy leül a játékosokkal és átbeszél velük mindent. Ami a célokat illeti, elsősorban azt szeretné, hogy labdarúgói újra bízzanak magukban. Nem lesz könnyű utolérni az ötpontos előnyben lévő Dortmundot, de mindent megtesznek ennek érdekében.

Heynckes szerint ez a jelenlegi helyzet nem róla szól, hanem a Bayern Münchenről. Ő jött, elvezeti a csapatot a szezon végéig, a vezetőknek pedig addig van idejük megtalálni a lehető legjobb német vezetőedzőt a csapat élére.

Jupp Heynckesre és csapatára erőltetett menet vár a válogatott szünet utáni időszakban. Egy otthoni bajnokival kezdenek a Freiburg ellen, aztán a Celtic már a Bajnokok Ligája keretében utazik Münchenbe. Utána jön egy Hamburg elleni Bundesliga-mérkőzés, egy kuparangadó a Lipcse ellen, majd a Leipziggel a bajnokságban is találkoznak, hogy aztán ismét a Celtic következzen.

Az imént felsorolt meccsek egyébként mind októberben lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik