Foci

Emlékszik, mikor még a két Sebőkkel, Mátyussal, Dárdaival vertük Svájcot?

20.45-től világbajnoki selejtezőt játszik a magyar futballválogatott Bázelben, sajnos nekünk már nincs tétje a meccsnek, mert az már eldőlt, hogy a harmadik helynél előrébb nem zárhatunk a csoportban.

A svájciak eddig nyolcból nyolc meccset nyertek, de akármi lesz az eredmény ellenünk, a csoportelsőség úgyis az utolsó fordulóban, Portugáliában dől el, mivel a mostani körben Cristiano Ronaldo és társai Andorrában be fogják gyűjteni a három pontot, és ezzel maradnak egy győzelemnyi távolságra az éllovastól – feltéve, hogy a magyar csapat nem gurít egy nagyot, mert akkor közelebb lopakodhatnak a svájciakhoz.

Itt az ideje, hogy pozitív meglepetést okozzon a fociválogatott
Nincs egyszerű dolgunk, mert Svájc három gólt kapott eddig nyolc vb-selejtezőn. Viszont ebből kettőt épp a magyar válogatott helyezett a helvétek hálójába.

A svájciak ellen az eddigi 45 meccsből harmincat nyert meg és tízes vesztett el a magyar csapat. Az utolsó magyar győzelem 1998-ban született, amikor az Üllői úton hét perc alatt döntésre vittük a dolgot, Korsós György szerzett vezetést még az első percben egy szöglet után, aztán Sebők József fejelte a másodikat.

A Bicskei Bertalan által irányított csapat Király – Hrutka, Sebők Vilmos, Korsós Gy., Mátyus – Dárdai, Somogyi, Pisont – Egressy, Fehér M., Sebők József kezdővel lépett pályára, és csereként Waltner Róbert, valamint Herczeg Miklós is beszállt.

A másik oldalon olyan nevek szerepeltek, mint Ciriaco Sforza, Stéphane Henchoz, Johann Vogel vagy Stephane Chapuisat, úgyhogy ez egy igazán értékes siker volt, még akkor is, ha csak barátságos meccset vívtak a felek.

Azóta egy 2-1-es és egy 3-2-es vereség került a statisztikába, utóbbit napra pontosan egy éve szenvedtük el, amikor hiába egyenlítettünk kétszer is, a végén egy védelmi hiba után Dárdai Pál berlini játékosa, Valentin Stocker elszomorított minket.

Tétmeccsen utoljára 1981-ben győztünk Svájc ellen, akkor itthon 3-0 lett a vége, Fazekas László akkor is gólt szerzett, mint ahogy ő volt a nyerőember az utolsó idegenbeli diadalunknál, 1976-ban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik