Foci

Pontlevonást kaphatnak a németek

Pénteken Prágában a német válogatott 2–1-re nyert Csehország ellen, ám súlyos szankciókra számíthat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségtől (FIFA) a szurkolói miatt.

A helyszíni jelentések szerint nagyjából kétszáz német drukker többször is náci rigmusokat üvöltöztek be, és emellett még a cseh himnuszt és a gyászszünetet is végigfütyülték. Joachim Löw a mérkőzés után azt mondta, ezek a szurkolók szégyent hoztak az országukra.

A FIFA egyik szóvivője a német Sport1-nek megerősítette: a nemzetközi szövetség egyelőre várja a hivatalos jelentést a prágai mérkőzésről, csak annak leadása után döntenek, hogy vizsgálatot indítanak-e. Szinte biztos, hogy szigorú büntetést kapnak majd a németek, mivel a FIFA az elmúlt években minden rasszista és antiszemita megnyilvánulást kemény kézzel büntet.

Két éve, 2015-ben egy hasonló ügy során Horvátországot zárt kapus meccsel és egy pont levonásával büntette az UEFA, miután szurkolói az egyik Eb-selejtező előtt horogkeresztet égettek a spliti stadion gyepébe. A “Sieg Heil”-t kiabáló német szurkolók után vélhetően hasonló ítélet születik majd.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik