Foci

Nem köszöntötte a náci szurkolókat, csapattársa védte meg a német világbajnokot

A német labdarúgó-válogatott 2-1-re, csak nagy szerencsével tudott Csehországban nyerni a 2018-as vb-selejtező pénteki napján. A nagy sztori mégsem ez, hanem Mats Hummels és a szurkolók között kitört balhé. Nem a játékos kezdte.

Történt ugyanis, hogy a német fanatikusok egy része nem tartotta tiszteltben a csehek kérését, és nem maradtak csendben egy, a meccs előtti megemlékezés során. Helyette régi náci rigmusokat üvöltöztek be, és emellett még a cseh himnuszt is kifütyülték és megzavarták.

Sami Khedira, a Juventus játékosa megvédte Hummelst, aki a meccset követően – amelyet éppen az ő fejesével nyert Németország – nem ment ki üdvözölni a szurkolókat, hanem rögvest az öltözőbe sietett.

A pálya mellől nem vettem észre, hogy mi történt Mats (Hummels) és a szurkolók között. De a meccset követően láttam, hogy siet az öltözőbe, és akkor már tudtam, hogy valami baj van. Szombaton, a reggeli közben megkérdeztem, és hát azt kell mondanom, teljesen igaza volt. Ez abszolút szégyenletes magatartás volt tőlük. Teljesen megértem, miért tette az, amit

– mondta Khedira.

A hírek szerint komoly büntetést kaphat Németország néhány zavart ember miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik