Foci

A németek fél lábbal a vébén, Románia az utolsó szalmaszálba kapaszkodik

Óriási verést kaptak a lengyelek, Anglia a végére hagyta a gólgálát Máltán. Az európai vb-selejtező pénteki eredményei.

A 2018-as labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatában a címvédő németek előtt óriási lehetőség adódott: amennyiben nyernek Prágában, így legrosszabb esetben is a C csoport második helyén végeznek. Ennek megfelelően Werner már a 4. percben vezetést szerzett a vendégeknek, ugyanakkor a mérkőzés nagy részében a csehek játszották a focit és Marc-André ter Stegen kapus sem állt a helyzet magaslatán. Jött is a cseh egyenlítés a hajrában, a Dárdai Pállal Berlinben együtt dolgozó Darida lőtt szép gólt. Mégsem szereztek pontot a hazaiak, a végén Hummels fejesével Németország nyert. Eddig mind a hét mérkőzésüket hozták, azaz hibátlan a mérlegük.

Közben a közvetlen rivális északírek nehezen indultak be, de aztán simán verték San Marinót. Ez a cseheknek elég rossz hír, a második helytől hét ponttal vannak elmaradva, sanszosan lemondhatnak a vébéről. A csoport harmadik mérkőzésén Norvégia magabiztosan verte Azerbajdzsánt.

A cseh német meccs összefoglalója:

A játéknap meglepetése az E csoportban, azon belül is Koppenhágában történt. Ugyanis az eddig csak egyszer botlót, eddig magabiztosan menetelő lengyelek tükörsimán kikaptak Dánia otthonában 4-0-ra. Nagy dráma még nem történt, mert így is három pont az előnyük, de a riválisok közül a montenegróiak és ugye a dánok is nyertek, szóval itt még elég nyílt a csata.

A románok emberelőnyben alig tudták legyőzni otthon az örményeket, Stancu még tizenegyest is rontott. Maxim aztán a 91. percben megnyerte nekik a mérkőzést, így némi esélyük maradt, három fordulóval a vége előtt négy pont a hátrányuk a dán-montenegrói kettős mögött.

Nehezen nyertek a románok:

Az F csoportban Anglia nem kapkodta el a dolgot, csak a második félidőben, annak is leginkább a második felében verte el Máltát: Kane az 53. percben szerzett vezetést a vendégeknek, a további három gól a 85. perc után esett . Szlovénia közben a játéknap vesztese, merthogy kikaptak a rivális szlovákok otthonában, ráadásul a skótok is nyertek, így visszacsúsztak a negyedik helyre a csoportban.

Anglia a végére indult be:

Eredmények – vb-selejtező, Európa, 7. forduló

C csoport:
San Marino – Észak-Írország 0-3 (0-0)
Norvégia-Azerbajdzsán 2-0 (1-0)
Csehország-Németország 1-2 (0-1)

Az állás: 1. Németország 21 pont, 2. Észak-Írország 16, 3. Csehország 9, 4. Norvégia 7 (8-10), 5. 5. Azerbajdzsán 7 (3-11), 6. San Marino 0

E csoport:
Dánia-Lengyelország 4-0 (2-0)
Románia-Örményország 1-0 (0-0)
Kazahsztán-Montenegró 0-3 (0-1)

Az állás: 1. Lengyelország 16 pont, 2. Montenegró 13 (17-7), 3 Dánia 13 (14-6), 4. Románia 9, 5. Örményország 6, 6. Kazahsztán 2

F csoport:
Málta-Anglia 0-4 (0-0)
Litvánia-Skócia 0-3 (0-2)
Szlovákia-Szlovénia 1-0 (0-0)

Az állás: 1. Anglia 17 pont, 2. Szlovákia 15, 3. Skócia 11 (12-10), 4. Szlovénia 11 (6-4), 5. Litvánia 5, 6. Málta 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik