Foci

Ronaldo bomba hozta az újabb Real Madrid trófeát

Az Európai Szuperkupa és a spanyol Szuperkupa-győzelem után a kevésbé értékes Santiago Bernabéu Kupát is behúzta a Királyi Gárda.

Úgy látszik Zinedine Zidane mindent visz. A francia edző irányításával az Európai Szuperkupa és a spanyol Szuperkupa-győzelem után a kevésbé értékes Santiago Bernabéu Kupát is behúzta a Királyi Gárda. A Real Madrid Cristiano Ronaldo vezérletével 2-1-re győzte a Fiorentinát, úgy, hogy messze nem a legerősebb összeállításban léptek pályára.

Forrás: marca.com

Mindez azt sejtette, hogy az olaszok megszorongathatják a madridiakat, netán le is győzhetik. Ezt látszott alátámasztani, hogy Jordan Veretout révén már a negyedik percben megszerezték a vezetést a vendégek (0-1).

Csak kicsit több, mint két percet kellett várni a Real Madrid egyenlítése. A bajnoki meccsektől eltiltott Cristiano Ronaldo élt a játéklehetőséggel és a tőle megszokott precizitással szolgálta ki a bal szélről Borja Mayoralt, aki nem hagyta ki a kihagyhatatlant (1-1).

A 33. perc újfent Cristiano Ronaldoról szólt, aki ismét a bal oldalon iramodott meg, majd kétszer is megtolta befelé az őt távolról követő védő mellett a labdát és mivel még mindig nem érezte elég szorosnak az őrizetet 14 méterről a jobb felső sarokba vágta a labdát (2-1).

A fordulás után a cserék jelentették az eseményt, többek között pályára lépett Zidane fia, Luca Zidane is.

(nyitókép: Europress/ Burak Akbulut / Anadolu Agency)

38. Santiago Bernabéu Kupa, eredmény:

Real Madrid–Fiorentina 2–1
Madrid, játékvezető: Iglesias Villanueva
Gól:
Mayoral 7., C. Ronaldo 33., ill. Veretout 4.

Az eddigi győztesek:

Real Madrid 27
Bayern Munich 3
Milan 2
Inter 2
Hamburg 1
Dynamo Kiev 1
Ajax 1
Pumas 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik