Foci

Zinedine Zidane felülírja Pep Guardiolát

Miután a Real Madrid szerda este a spanyol Szuperkupa visszavágóján lényegét tekintve a “B”-csapattal – a bírót meglökő C. Ronaldót öt meccsre eltiltották, továbbá hazai oldalról IscoCasemiro és Gareth Bale sem játszott – tükörsimán 2-0-ra megverte a Barcelonát és összesítésben 5-1-el megszerezte az újabb trófeáját érdemes megállni egy pillanatra és megnézni, az elmúlt bő másfél évben mit is ért el Zinedine Zidane edző a- nyugodtan jelentsük ki – világ legjobb futballcsapatával.

Zidane 2016, január 4-én foglalta el a madridi kispadot. Azóta 90 meccsen vezette tanítványait, akik ezalatt 68 győzelem, 15 döntetlen mellett mindössze hétszer hagyták el vesztesen a gyepet. 19 hónap alatt a francia edzővel a kilenc lehetségesből hét trófeát szerzett a Real Madrid. Azon túl, hogy ez bámulatos kijelenthető, Zidane első 19 hónapja erősen hajaz Pep Guardiola hasonlóan erős barcelonai debütálására, ami azért nem semmi teljesítmény.

Guardiola rögtön első idényében (2008–2009) triplázott csapatával (bajnokság, kupa, Bajnokok Ligája). Nyáron az Athletic Bilbao ellen a spanyol-szuperkupát, majd az UEFA-szuperkupát is behúzta a Sahtar Doneck ellen. 2009 decemberében a FIFA-klubvilágbajnokságon is diadalmaskodtak. A következő, 2009–10-es szezonban megvédte bajnoki címét, és ismét megnyerte a spanyol-szuperkupát, viszont a második BL-elődöntőjét elvesztette az Inter ellen.

Mivel Zidane BL-mérlege kettőből kettő, tán nem túl bátor megállapítás, a francia edző felül fogja múlni kortársát. Ha a két BL-serleggel már felül nem múlta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik