Foci

Erőlködés nélkül verte a Real a Barcát

Egy félidőnyi sziporkázó játékkal, és látványos gólokkal nyert a Real a Szuperkupa-döntő visszavágóján. Ronaldo hiánya nem tűnt fel, a Barca a kapufát farigcsálta.

Magabiztos játékkal otthon is nyert a Real Madrid a spanyol Szuperkupa döntőjében, amelyet 5-1-es összesítéssel nyert meg. A Barcelona próbálkozott becsülettel, de a jelenlegi állapotában még nem versenyképes.

Rendkívül erősen kezdett a Real, a Barca az első tíz percben csak egyszer lépte át a félpályát, ráadásul az első meccsen is nagy gólt lövő Asensio most is lesújtott:

Átmenetileg összeszedte magát a Barca, el is jutott néhány nagy helyzetig, de aztán a Real visszavette az irányítást, Lucas Vázquez zúgó kapufát lőtt, akadt akció, amikor zsinórban háromszor sarkaztak a hazaiak, a 40. percig pedig 58 százalékban birtokolták a labdát. És közben Karim Benzema révén meglett a 2-0 is:

Ráadásul a Real alapcsapatából nem játszott Cristiano Ronaldo, Isco, Casemiro és Gareth Bale sem.

A Barca viszont összesen egyszer lőtt kapura az első félidőben, ez a legrosszabb teljesítménye valamennyi 2017-es tétmeccse közül.

Ernesto Valverde húzott egy meglepőt a folytatásban, lecserélte Gerard Piquét, és Semedót küldte a helyére. (A Bernabeu közönsége csak nem bírta ki, és az immár szokásos Maradni fog kórussal heccelte Piquét.) Nyomban utána Lionel Messi trafálta telibe a felső lécet, majd Luis Suárez találta el csukafejessel a bal kapufát.

De ahogy az első félidőben, ezúttal is alapvetően a Real kontrollálta a játékot, zömmel fél gőzzel játszva. A hajrában még bemutatkozott Zinedine Zidane csapatában Theo Hernandez és Dani Ceballos is.

A Real zsinórban a 68. tétmeccsén szerzett gólt, ez pedig rekord valamennyi topligás csapatnál.

Spanyol Szuperkupa-döntő, visszavágó:

Real Madrid-Barcelona 2-0 (2-0)
gól: Asensio 4., Benzema 39.
Szuperkupa-győztes a Real Madrid 5-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik