Foci

Ronaldót kiállították a bombagólja után, Barcelonában nyert a Real Madrid

Elképesztően mozgalmas mérkőzésen, idegenben került 3-1-es előnybe a bajnoki címvédő a spanyol Szuperkupa döntőjében. Visszavágó szerdán.

Hogyan kezdjük stílusosan a spanyol fociszezont? Egy klasszikussal! Vasárnap este, a spanyol Szuperkupa-döntő első meccsén a kupagyőztes Barcelona fogadta ősi riválisát, a bajnoki címvédő Real Madridot. Cristiano Ronaldo csak a kispadon kezdett.

Nem volt szédületes az első félidő, de azért így is volt egy nagyobb helyzet, amikor Bale lövését védte ter Stegen. A második félidő elején aztán már gólt is láthattunk, Piqué ért bele balszerencsésen egy középre tett labdába, ami így a saját kapujába pattant.

Piqué öngólja:

Nem sokkal később majdnem megduplázta előnyét a Real, de Alba a gólvonalról tudott menteni. Ez után, az 58. percben állt be Cristiano Ronaldo.

Kiegyenlített volt a meccs az utolsó fél óra elején, felpörögtek az események, voltak helyzetek mindkét oldalon. A 77. percben egyenlített ki a Barcelona, Suárez harcolt ki egy tizenegyest, Messi pedig higgadtan bevágta.

Messi gólja:

Nem tartott túl sokáig a hazai öröm, a 80. percben egy kontra után Ronaldo káprázatosan nagy gólt lőtt, ter Stegen tehetetlen volt.

Ronaldo találata:

És akkor az embert azt hihette, hogy vége van. Hát nem! Ronaldo lódult meg ismét a kapu felé, elesett a védője szorításában, a játékvezető pedig felmutatta neki a második sárgát műesésért – az első azért kapta, mert levette a mezét a gólörömnél. A portugál ezután kicsit meglökte a játékvezetőt, van egy tippünk arra, hogy ennek lesz folytatása.

Ezután nemhogy egyenlíteni nem sikerült a Barcelonának, egy kontra végén hajrára beálló Asensio lőtt bombagólt, a Real Madrid 3-1-re megnyerte a meccset a nagy rivális otthonában.

Asensio gólja:

Persze a Barcelonának sincs még minden veszve, lesz egy visszavágó szerdán a Bernabéuban. De kétgólos hátrányból nem lesz könnyű dolguk Messiéknek.

Eredmény – spanyol Szuperkupa-döntő, 1. mérkőzés

FC Barcelona – Real Madrid 1-3 (0-0)

Gólszerzők: Messi (76. – 11-esből) illetve Piqué (50. – öngól), Ronaldo (80.), Asensio (90.)

Piros lap: Ronaldo (82.)

Fotó: Alex Caparros/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik