Foci

A 93. percben bukta a győzelmet a Liverpool

Pénteken egy laza 4-3-as meccsel indult a Premier 2017-18-as szezonja, az Arsenal győzte le ennyire a Leicester Cityt hazai pályán. Nos, a szombati első mérkőzés után azt kell mondjuk, a lendület megmaradt az angol labdarúgó-bajnokságban.

Kezdődik a Premier League, a hatcsapatos bajnokság
Két éve a Leicester City csodát tett, de a pénteken rajtoló angol pontvadászat kapcsán nincs értelme meglepetésbajnokról fantáziálni. Szezon előtti nagy beharangozó.

A Watford fogadta a Liverpoolt és a hazaiak már a 8. percben vezetést szereztek, Okaka fejelt egy szöglet után a hálóba. Az első fél óra letelte előtt egyenlített a Pool, egy szépen felépített támadás végén Mané volt eredményes, de aztán nem sokkal később összeomlott a vendégvédelem, amid Doucoure büntetett góllal, teljesen megérdemelten vezetett a Watford a szünetben.

Mané gólja:

A második játékrész elején Jürgen Klopp nyári szerzeménye, Salah kezdte el törleszteni 42 millió eurós vételárát: előbb kiharcolt egy tizenegyest, amit Firmino értékesített, majd a brazil támadó emelését lőtte a kapuba, így a Pool először a meccsen vezetett. Két perc volt a két gól között.

Salah találata:

Ebből a sokkból elég későn tért magához a Watford, de még időben, már bőven a ráadásban jártak a csapatok, amikor Britos egy szöglet után elég szerencsés góllal mattolta Mignolet kapust. Jürgen Kloppék egy elszalasztott lehetőséggel kezdték a szezont.

Britos gólja:

Eredmény – Premier League, 1. forduló

Watford – Liverpool 3-3 (2-1)

Gólszerzők: Okaka (8.), Doucoure (32.), Britos (90+3.) illetve Mané (29.), Firmino (55. – 11-esből), Salah (57.)

Fotó: Europress/AFP/Olly Greenwood

Ajánlott videó

Olvasói sztorik