Foci

A Vidi mentheti meg a magyar klubfoci becsületét

Valahol azért sorsszerű, hogy az egyetlen talpon maradt magyar focicsapat olyan neves klubbal kerül össze az Európa Liga harmadik fordulójában, mint a Girondins de Bordeaux, amely az előző szezonban a hatodik lett a francia élvonalban. A bordeaux-i együttes keretének értéke a transfermarkt.com szerint majdnem hatszorosa a fehérváriénak.

És mégis van esélye a Videotonnak a továbbjutásra.

A franciaországi odavágón 2-1-re kapott ki Marko Nikolics csapata, a Vidi elég biztatóan játszott, több helyzet is volt az egyenlítésre. Úgyhogy nem reménytelen a helyzet, de kőkemény csata vár majd Felcsúton a fehérváriakra. A vidi.hu cikke szerint minden jegy elkelt a meccsre, ez azt jelenti, hogy 3200 hazai drukker lesz a Panchóban.

Az első meccs összefoglalója:

Marko Nikolics azt mondta szerdai sajtótájékoztatóján, hogy forró szívre és hideg fejre lesz szüksége csapatának a visszavágón. Stopira pedig arról beszélt, hogy a szezon mérkőzése vár rájuk.

Jobb lenne, ha kétgólos előnnyel érkeztünk volna, de ez az eredmény sem rossz

– ezt már a vendégek vezetőedzője, Jocelyn Gourvennec mondta.

Csütörtökön 19 órától rendezik a találkozót, amelyen a Videoton megmentheti a magyar klubfoci becsületét. Amennyiben bejön a papírforma, és a francia csapat megy tovább, akkor augusztus elejére már az összes magyar együttes elhullott a nemzetközi kupaporondon.

A csütörtöki visszavágó

Videoton – Girondins de Bordeaux 19.00, Felcsút, Vezeti: Christian Dingert (német)

Az első meccsen 2-1-re nyert a Bordeaux.

Fotó: MTI/EPA/Caroline Blumberg

Ajánlott videó

Olvasói sztorik