Foci

Tisztességesen helytállt, de vereséget szenvedett a Videoton Bordeaux-ban

Az első gólra még tudott válaszolni a Videoton együttese az Európa-ligában, a másodikra viszont már nem, de így sem szégyenkezhet a magyar ezüstérmes.

A jóval esélyesebbnek tartott Girondis de Bordeaux otthonában főleg a franciák irányították a mérkőzést, de a székesfehérváriak egyenlő partnerek voltak az El-selejtező odavágóján. A vezetést Younousse Sankharé szerezte meg, miután jó ütemben lépett ki a leshatárról és gyönyörű csukafejessel a kapu jobb oldalába csúsztatott.

Nem adta fel a Videoton, öt perc alatt válaszolni tudott, mikor Aszmir Szuljics kapott jó labdát a jobb szélen, pontosan játszott középre, az érkező Marko Scsepovics pedig közvetlen közelről nem hibázott – ezzel a selejtezők alatt már ötödik gólját szerezte.

Sajnos Sankharé fél órányi játék után újra betalált, miután Francois Kamano remek ütemben lépett ki a leshatárról, és kihagyhatatlan helyzetbe hozta a szenegáli csatárt, Kovácsik Ádám itt is tehetetlen volt.

Sokat érhet még a magyarok gólja a visszavágón, akár egy 1-0-ás győzelem elég lehet a továbbjutáshoz, ám ahhoz vélhetően tökéletes játékra lesz szüksége a Vidinek.

Európa-liga-selejtezők, 3. forduló, első mérkőzés:

Bordeaux – Videoton 2-1
Gólszerző: Sankharé 18′ 33′ ill., Scsepovics 23′

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik