Foci

Videoton: nem elérhetetlen a csoda, meglehet a továbbjutás

Egészen korrekt meccset játszott a Videoton az Európa Liga-selejtezőjének harmadik körében Franciaországban, a Girondins Bordeaux ellen. Marko Nikolics csapata helytállt, és a 2-1-es vereség több mint biztató a jövőheti felcsúti visszavágó előtt.

A magyar gólért tekerjen a 20. másodperc környékére:

A mérkőzés után természetesen megszólaltak az edzők, most ebből szemezgetünk. Álljon itt először a Videoton edzőjének, a már említett Marko Nikolics gondolatai.

Majdnem végig remek ritmusban zajlott a találkozó. Nem olyan volt ez a kilencven perc, mint egy nyári meccs, inkább olyan, mintha már a bajnokság közepén járna a két csapat.

– mondta a csapat hivatalos oldala szerint a fehérvári tréner. Majd hozzátette, sosem örül egy vereségnek, de ez az idegenbeli 1-2-es eredmény nem rossz, sőt.

A mérkőzés végén, az utolsó 10-15 percben úgy éreztem, hogy erőnlétben a Bordeaux előtt járunk. Éreztünk esélyt arra, hogy lőhetünk még egy gólt, ezért is játszottunk ennyi támadóval a hajrában – egyszerre pályán volt Lazovics, Henty, Maric, Suljic, Hadzic, szélsőhátvédként Stopira, Nego

– így Nikolics, aki szerint ötven-ötven százalék esélye van a csapatoknak a továbbjutásra.

A franciák edzője, a csapatot 2016 óta irányító Jocelyn Gourvennec elmondta, annak örül, hogy végül megnyerték a meccset, de annak már nem, hogy gólt kaptak.

A Videoton FC egy nagyon jó csapat, szervezettek voltak, egyáltalán nem könnyű játszani ellenük, nehéz meccsen vagyunk túl. Nyerni megyünk Magyarországra, mindent megteszünk azért, hogy ott legyünk a következő körben.

– így dicsérte egyszerre a magyar bajnoki ezüstérmest és deklarálta az elérendő célt Gourvennec.

A visszavágót augusztus 3-án, 19 órától rendezik a felcsúti Pancho Arénában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik