Foci

Könnyű helyzetből várja az El-visszavágót a Videoton

A magyar csapatok közül eddig a Videoton sorsolása bizonyult legkönnyebbnek az európai porondon: előbb a máltai FC Balzan volt az ellenfele, amelyet hazai pályán 2-0-ra legyőzött, idegenben azonban csak 3-3-as döntetlent ért el – jóllehet, a továbbjutás így sem forgott veszélyben.

Ezután az észt Nomme Kalju csapata következett, amelyet visszafogott teljesítménnyel is könnyedén, 3-0-ra vert meg, ráadásul Észtországban, így okkal várható el, hogy hazai pályán is behúzza mérkőzését a székesfehérvári csapat.

Marko Nikolics, a csapat nyáron kivezett edzője nem is vár mást a mérkőzéstől, mint újabb magyar sikert. A szerb tréner szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, nincs vége a párharcnak, amíg a második meccset le nem fújja a játékvezető. Nikolics elmondta, végig koncentráltan akarnak játszani és mindent megtesznek, hogy egy újabb győzelemmel a magyar futball UEFA-együtthatóját is emeljék.

A túloldalon az észtek orosz vezetőedzője Szergej Francev szerint balszerencséjük volt Tallinban.

Mindhárom magyar gól rögzített helyzet után született, nem velünk volt a szerencse Tallinnban, de ez nem kisebbíti a Videoton érdemeit

Amennyiben a Videotonnak sikerül a továbbjutás – és valljuk be, illene – igazán komoly ellenfél vár majd a magyar ezüstérmesre: a francia bajnokság hatodik helyén végző Girondins de Bordeaux.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik