Foci

A magyarok elleni volt a legfontosabb győzelmünk

Júniusban Andorra javította a legtöbbet a FIFA világranglistáján, jelenleg már az előkelő 129. helyen áll. Nem csoda: 86 nyeretlen meccs után előbb San Marinót, majd Magyarországot is megverte, ezzel 57 hellyel lépett feljebb.

“Nagyon ritka pillanatokat élünk most – nyilatkozta a csapatkapitány, Ildefons Lima a FIFA.com-nak. – Számunkra 2017 majdnem túl szép, hogy igaz legyen.”

A válogatottsági rekorder (106 szereplés) szerint a San Marino elleni győzelem átállított egy kapcsolót a játékosokban, onnantól kerültek egy másik mentális állapotba. Utána pontot szereztek a Feröer-szigetek ellen – 11 és fél év után az első pontot tétmeccsen -, majd jött június 9-e, a magyarok elleni meccs.

“A válogatott történetének legfontosabb győzelmét arattuk – jelentette ki Lima. – Utoljára 2005-ben győztünk selejtezős meccsen, Macedonia ellen, de azt sem lehet ehhez hasonlítani.”

Lima szerint most már komolyabban veszik majd őket, “mondván, ‘ha a magyarokat meg tudták verni, nem lehetnek olyan rosszak.’ Portugália vagy Svájc nyilván nem remeg meg, de mások nem vesznek majd félvállról.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik