Foci

70 milliárdért igazolhat az angol bajnok

Noha az angol bajnokságot magabiztosan nyerte meg a Chelsea, az utóbbi hetekben komoly témát szolgáltatott az állítólagos fagyos hangulat az olasz sikeredző Antonio Conte és a milliárdos tulajdonos Roman Abramovics között. Sokáig az is elképzelhető volt, hogy Conte nem hosszabbít Londonban, és akár egy szezon (egy bajnoki cím) után távozik.

Az őrült olasz fenekestül felforgatta a Premier League-et
A Chelsea fennállása során hatodszor angol bajnok. Egy évvel azután, hogy rég látott mélységekbe süllyedt a londoni csapat. Mindez Antonio Conténak köszönhető.

Tovább erősítette a kételyeket, hogy a nyár sem úgy alakult eddig, ahogy tervezték: a közvetlen riválisok már javában erősítenek, míg a bajnok eddig egyetlen kiszemeltjével sem tudott megállapodni. De ennek most vége lehet.

A The Times azt írja, sikerült tető alá hozni az edző és a tulajdonos csúcstalálkozóját, a tárgyalás pedig sikeresen végződött. Úgy tűnik, Conte eldöntötte, marad a Chelsea kispadján, Abramovics pedig hajlandó 200 millió fontos (kb. 70 milliárd forintot) összeget biztosítani az új játékoskeret és a stáb megerősítésére. Ha ez valóban igaz, Conte még nagyobb döntési szabadsággal rendelkezhet majd a következő szezonban.

Diego Costa

A fent taglaltnál rosszabb hírt nem kaphatott volna – a kezelhetetlennek mutatkozó – Diego Costa, miután már így is nagyon kifelé állt a szekere Londonból. Ha a Times információi igaznak bizonyulnak, akkor a spanyol támadó a nyári szünet után már nem az angol bajnokhoz tér vissza. Esetében realizálódhat az egyre erősebb a kínai szál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik