Foci

Spanyol válogatott volt, mostantól marokkói lesz

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megadta az engedélyt Munir El Haddadinak, hogy a jövőben a marokkói válogatottban szerepeljen, írja az As. A 21 éves játékos Madrid mellett született marokkói szülőktől, több korosztályban is játszott a spanyol utánpótlás-válogatottakban, egyszer pedig a felnőttcsapatban is pályára lépett, egy Macedónia elleni Eb-selejtezőn állt be csereként a 77. percben.

Mégis azzal a kéréssel fordult a FIFA-hoz, hogy Marokkó nemzeti csapatában szeretne játszani, és ugyan van egy tétmeccse spanyol színekben, a FIFA kissé meglepő módon megadta neki az engedélyt.

Egyáltalán nem ez a bevett szokás, a szerb származású, egyszeres spanyol válogatott Bojan Krkic például nem kapott engedélyt arra, hogy a szerb válogatottban focizhasson. Ő 2008-ban játszott Örményország ellen, azóta nem, a FIFA mégis nemet mondott neki. 2016-ban.

El Haddadi a Barcelona akadémiáján is nevelkedett, focizott a Barca B-ben majd a nagycsapatban is jutott neki 45 meccs, ezeken 10 gólt szerzett. Az elmúlt szezont a Valenciában töltötte kölcsönben. A szerződése 2019-ig szól a katalánoknál. Augusztus 28-án, a Mali elleni vb-selejtezőn debütálhat a marokkói válogatottban.

Fotó: Europress/NurPhoto/Maria Jose Segovia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik