Foci

Két csapat is a kiesés szélére sodródott a Konföderációs Kupán

Miután csak 1-1-es döntetlent játszott egymással Kamerun és Ausztrália, így tulajdonképpen csoda lenne, ha bármelyikük továbbjutna a B csoportból.

Afrika bajnoka, Kamerun Chilétől, Ázsia legjobbja, Ausztrália pedig Németországtól kapott ki az oroszországi Konföderációs Kupa B csoportjának nyitó fordulójában. Csütörtökön jött el a javítási lehetőség mindkét csapatnak, és bár nem volt valami maradandó az első félidő, a szünet előtt esett gól picit kárpótolt mindenkit.

Merthogy szép találat volt.

Ngadeu-Ngadjui ívelte be a védők mögé a labdát, Aboubakar még lekésett róla, de jött Zambo Anguissa és egy okos érintéssel becsapta a kapust.

Ez maradt amúgy a találkozó legszebb jelenete, mert a második félidőben sem izgultuk szét magunkat. Egy gól azért így is volt, Mabouka kései belépőjéért ítéltek büntetőt, a videóasszisztens szerint is tizenegyes volt a szituáció. Milligan állt a labda mögé, és beállította az 1-1-es végeredményt, már a 60. percben. Kamerunnak voltak még helyzetei a hajrában, de Aboubakarral az élen mind kihagyták őket.

Az összefoglaló:

Ez az 1-1-es döntetlen egyik csapatnak sem igazán jó, mivel az ausztrálok Chile, míg a kameruniak Németország ellen zárják a csoportkört. Márpedig nyerni kéne, ha még versenyben akarnak maradni, de az nagy bravúr lenne mindkét csapattól.

Eredmény – Konföderációs Kupa, 2. forduló, B csoport

Kamerun – Ausztrália 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Zambo Anguissa (45+1.) illetve Milligan (60. – 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik