Foci

A hatalmas kapushibák ellenére is nyert a német válogatott a Konföderációs Kupán

Az aktuális világbajnok bemutatkozását a labdarúgó Konföderációs Kupán mindig nagy figyelem kíséri, főleg most, hogy Joachim Löw egy csikócsapattal utazott el Oroszországba. De pont ezért is kifejezetten érdekes megnézni, mire megy a világbajnoki címvédő, hétfőn is például a Leno – Kimmich, Rüdiger, Mustafi, Hector – Stindl, Rudy, Goretzka – Brandt, Wagner, Draxler kezdő tizeneggyel álltak fel, az átlagéletkor nem érte el a 25 évet.

Nagyon bekezdtek a németek az Ázsia Kupa-győztes Ausztrália ellen Szocsiban, már az 5. percben vezetést szereztek: Stindl lőtte a kapuba kapásból Brandt visszatett labdáját.

A folytatásban is sorra jöttek a német helyzetek, azonban vagy nem találták el a kaput, vagy Ryan védett szépen. A sok kimaradt lehetőség ezúttal is megbosszulta magát, Rogic a 41. percben egyenlített: az első, egyébként pocsék lövése visszapattant hozzá a védőről, a duplázást pedig Leno védte be.

Azonnal jött a ritmusváltás a Löw-csapattól, ki is harcoltak egy tizenegyest, amit Draxler értékesített higgadtan.

Alig kezdődött el a második félidő, máris jött az újabb német gól. Az első játékrészben többször is hibázó Goretzka kapott tökéletes labdát, majd közelről a léc alá lőtt.

Leno az 57. percben megint nagyot hibázott, egy középre tartó lövést ejtett ki, Juric pedig belőtte a kipattanót. Videóbíróval visszanézték a szituációt, mert a támadás során Juric kezét érte a labda, de a játékvezető megadta a gólt.

Kicsit visszaesett ezután a tempó, hogy aztán ismét felpörögjön a német csapat, a csereként beállt Werner járt centikre attól, hogy megszerezze első gólját a válogatottban, de a kapufát találta el egy lefordulás után. A hajrának az ausztrálok vágtak neki pörgősebben (akik a hajrában bevetették legendájukat, Tim Cahillt is),  de Németország rendezte a sorokat, magabiztosan adogattak, volt pár helyzetecskéjük is, végül magabiztosan kihúzták a lefújásig. A világbajnok 3-2-es győzelemmel kezdte a Konföderációs Kupát.

Ugyanebben a csoportban vasárnap Chile 2-0-ra verte Kamerunt még vasárnap.

Eredmény – Konföderációs Kupa, 1. forduló, B csoport

Ausztrália – Németország 2-3 (1-2)

Gólszerzők: Rogic (41.), Juric (56.) illetve Stindl (5.), Draxlr (44. – 11-esből), Goretzka (48.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik