Foci

Nagyon közel állt a bravúrhoz Új-Zéland a Konföderációs Kupán

Szerda este befejeződött az A csoport második fordulója az oroszországi Konföderációs Kupán. A portugálok délutáni győzelme után Mexikó találkozott Új-Zélanddal Szocsiban.

Az Európa-bajnok elleni döntetlen után a közép-amerikaiak kapitánya nyolc helyen is változtatott a kezdőcsapaton, ez pedig meg is látszott a mexikóiak játékán. Az első 45 percben szinte helyzetbe sem kerültek, míg Új-Zéland bátor letámadással sokszor megzavarta őket.

Az óceániai gárda Chris Wood révén többször is betalálhattak volna, de a Leeds United csatára csak a harmadik ziccerét tudta gólra váltani, amikor szépen ellőtte a labdát a kimozduló kapus felett (0-1).

Új-Zéland története során először szerezte meg a vezetést Konföderációs Kupa-mérkőzésen.

A fordulást követően egy teljesen más szellemiségű mexikói nemzeti együttes futott ki a pályára. Ennek ellenére majdnem megkapták a másodikat is, de Wood egy az egyben nem tudta kicselezni a kapust, így oda lett a ziccer.

Ezt gyorsan meg is bosszulta Raúl Jiménez, aki befordult a szellősen védekező védők között, majd a léc alá lőtt az 54. percben (1-1).

Az egyenlítés után maradt támadásban Mexikó, a kitűnően játszó Javier Aquino visszagurítása után Oribe Peralta lőtt a rövid sarokba a 72. percben (2-1).

Az utolsó nagyjából 20 percben Új-Zéland mindent megtett az egyenlítésért, egy ízben a felső lécet is eltalálták, de egalizálniuk nem sikerült.

A ráadás perceiben egy szabálytalanság után elszabadultak az indulatok. A gambiai játékvezető először senkinek nem adott lapot, majd a videóbíró alapján három sárgát azért kiosztott.

Mexikó és Portugália négy ponttal áll, őket követi Oroszország hárommal, míg az óceániaiak nulla pontosok. A záró körben Mexikó az oroszokkal, míg Új-Zéland a portugálokkal találkozik.

Eredmény – Konföderációs Kupa, A csoport, 2. forduló

Mexikó – Új-Zéland 2-1 (0-1)
Gólszerző: Jiménez (54.), Peralta (72.) ill. Wood (42.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik