Foci

Megvan a szezon védése Lengyelországban – videó

Javában zajlik a rájátszás a lengyel élvonalban, az utolsó forduló előtt a Legia Varsó áll legjobban a felsőházban Nagy Dominik góljának hála, de összesen négy csapat lehet bajnok. Az alsóházi csapatok mérkőzésein természetesen a kisés a tét, az utolsó két csapat ugyanis búcsúzik az Ekstraklasától. Szombaton a Slask Wroclaw matematikailag bebiztosította elsőosztályú tagságát a Cracovia legyőzésével, többek között Mariusz Pawelek bravúrjainak köszönhetően.

A zöldmezes hazaiak nagyon jól kezdtek, az első félidőben már 2-0-ra vezettek. A krakkóiak nagy elánnal küzdöttek az egyenlítésért, de Pawelek kapus szinte befalazta a kaput. A 62. percben hét másodperc alatt háromszor is betalálhattak volna a vendégek, ám Krzysztof Piatek fejesét a kapufa, ismétlését pedig Pawelek védte ki, az érkező Erik Jendrisek pedig közvetlen közelről volt képtelen a gólszerzésre – hála a hazai hálóőr önfeláldozó mentésének!

A hihetetlen jelenetsor után nem csoda, ha úgy érezték a Cracovia játékosai, hogy el vannak átkozva, nem is sikerült gólt lőniük, a Slask Wroclaw 2-0-ra nyert és megúszta a kiesést. Litauszki Róbert sajnos csak a kispadról nézte végig csapata mérkőzését, de semmi sincs még veszve Krakkóban, hiszen az utolsó fordulóban egyetlen pont is elég lehet a biztos bennmaradáshoz a Piast Gliwice ellen.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Az Ekstraklasa alsóházi rájátszása:

1. Zaglebie Lubin 34p
2. Plock  28p
3. Piast Gliwice 28p
4. Slastk Wroclaw 26p
5. Cracovia 24p
6. Arka Gdynia 21p
7. Leczna 21p
8. Ruch Chorzow 18p

Ajánlott videó

Olvasói sztorik