Foci

Szinte mindenben a legjobbak között a Honvéd

Szombat este hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Videoton csapatát a Budapest Honvéd, ezzel pedig a 2016-17-es szezon bajnoka lett a kispesti alakulat. A mérkőzés előtt tudni lehetett, hogy mivel Marco Rossi csapata szerezte a legtöbb győzelmet a bajnokság során, elegendő egy döntetlen is a zárófordulóban, azonban nem “csak” a győzelmek számában lett első a Honvéd, egyéni érdemeket is szép számmal halmoztak a piros-feketék.

Eppel Márton 16 gólt szerezve lett gólkirály az idei kiírásban, utolsó találatát éppen a szombat esti rangadón szerezte. Összehasonlításképp: az előző kiírásban Böde Dániel 17, a 2014-15-ös idényben Nikolics Nemanja 21 találattal lett gólkirály.

Góllövésben Eppelen kívül is akad kimagasló honvédos, Koszta Márk a 2016-17-es kiírásban a legtöbb gólt szerző U21-es korú játékos, hatszor zörgette meg az ellenfelek hálóját ahhoz, hogy ezt elérje.

A kispesti csapat büszkélkedhet ezen kívül a második legtöbb játékperccel bíró U21-es játékossal is: Gazdag Dániel 2587 percet töltött a pályán 32 mérkőzés során, egyedül a május hatodikai, Mezőkövesd elleni mérkőzést hagyta ki eltiltás miatt – összegyűlt az öt sárga lapja. Az első helyezett egyébként Rácz Barnabás lett ebben a kimutatásban, a Haladás játékosa 2650 percet töltött a pályán, szintén 32. találkozó alatt.

Emellett az U19-es bajnokságban is az élre állt a Honvéd korosztályos együttese, miután idegenben 3-0-ra verte a DVSC-DLA csapatát, azonban a Ferencváros U19-es gárdája visszaveheti első helyét, ha megnyeri elmaradt mérkőzését. Nagyon úgy néz ki, hogy szép évek elé néznek a kispestiek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik