Foci

Alighanem új futballnézőszám világcsúcs született

Miközben mi itt Magyarországon azon sírdogálunk, hogy a professzionális futballbajnokságunk átlagos nézőszáma a béka feneke alatt mozog, ezért labdarúgásunk piaci alapra helyezésének belátható időn belő vajmi kevés esélye van, addig Németországban telt házzal üzemelnek a stadionok.

És nem csak a Bundesligában. Miközben az OTP Bank Liga 32. fordulójára összesen 17 747 néző váltott jegyet, vagy rendelkezett bérlettel, ami a hétvégén – ahol Videoton-Fradi meccset és kiesési rangadót is játszottak – átlagosan 2958 nézőt jelentett meccsenként, addig a Signal Iduna Parkban 33 450 néző volt kíváncsi az U19-es német bajnoki döntőre, ami természetesen korosztályos nézőcsúcs.

Csakhogy kapjunk egy kis érzést a meccshangulatból:

A Borussia Dortmund és a Bayern München fiataljai a rendes játékidőben és a hosszabbításban is 0–0-s döntetlennel végeztek. Végül büntetőkkel a házigazda Borussia Dortmund U19-esei 8–7-re verték a bajorokat, így ők lettek idén a német bajnokok.

Mindezek után érdemes elgondolkodni azon is, egy-egy magyar labdarúgó, még ha a legnagyobb szorgalommal, a legjobb edzővel, a legjobb csapatban is készül itthon, mekkora hátrányba kerül már 19 éves korára német kortársaival szemben?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik