Foci

Nikolics már Amerikában is vezeti a góllövőlistát

A Chicago Fire magyar válogatott támadója az MLS szerdai játéknapján kétszer is betalált a kapuba a Colorado Rapids ellen. Először a 15. percben, majd a 74.-ben vette be Tim Howard, a korábbi Manchester United, az Everton és az amerikai válogatott kapus által őrzött hálót.

 

Nikolic – aki az idény során harmadszor duplázott – már tízgólos a bajnokságban. Sorozatban negyedik bajnokiján szerzett legalább egy gólt és az utolsó négy MLS-meccsén hatszor volt eredményes. Összességében Nikolics 11/10-es a meccs/gólátlaga, és ezzel a nyolc találatnál járó, mexikói Erick Torres előtt (Houston Dynamo) vezeti a góllövőlistát. Chicago Fire Nikolics gólerősségének is köszönhetően a negyedik helyen áll a Keleti-főcsoportban.

A találkozó után a riporter nekiszegezte Nikolicsnak a kérdést; mennyire lepte meg, hogy ilyen gólerősen kezdte az idény? Niko frappánsan válaszolt:

Nem. És magát? Ezért szerződtetett a klub. Egy csatárnak szüksége van a mögötte játszókra, hogy gólokat szerezhessen. A csapat ma kifejezetten jól játszott, a társaim fantasztikusak. Gyorsan beilleszkedtem, jó helyen vagyok.

MLSZ, alapszakasz, eredmények:

Philadelphia Union–Houston Dynamo 2–0
Chicago Fire–Colorado Rapids 3–0
Sporting Kansas City–Seattle Sounders 3–0
Real Salt Lake–New York City 2–1
San Jose Earthquakes–Orlando City 1–1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik