Foci

A Realból igazol a Manchester United, már csak az kérdés, minek

Közeleg a fociszezon vége, hamarosan kinyit az átigazolási piac, úgyhogy beindultak a pletykák. A legfrissebb az, hogy James Rodríguezt leigazolja a Manchester United a Real Madridtól, a kolumbiai a múlt hétvégén már szokatlanul hosszan búcsúzott a Santiago Bernabéu közönségétől.

A Radio Caracol értesülései szerint már a napokban, a spanyol bajnoki szezon vasárnapi zárófordulója után bejelentik majd az átigazolást. Bár szerdán több újság is azt írta, nem feltétlen James a top kiszemelt Manchesterben, az As szerint tényként lehet kezelni lassan az átigazolást:

több nagy fogadóirodánál, például a Ladbrokesnál és a Sky Betnél sem lehet már arra fogadni, hogy James a Manchester Unitedbe igazol. Szerintük ez egyértelmű jele a klubváltásnak.

Ez volt a búcsú?

A 25 éves James Rodríguezt a 2014-es világbajnokság után igazolta le a Real Madri a Monacótól, 80 millió eurót fizettek ki érte. Bár eleinte még stabil kezdő volt, egyre inkább háttérbe szorult a rotációban, ebben a szezonban például csak 13 bajnokin kezdett. Összesen 31 találkozón játszott az idényben, 11 gólt szerzett és 8 gólpassza van. Bajnokok Ligáját, két európai Szuperkupát és két klubvilágbajnoki címet nyert a Reallal.

A transfermarkt.com 50 millió euróra lövi be a piaci árát. Már csak az a kérdés, hogy vajon Henrikh Mkhitaryan és Juan Mata mellé miért is van szüksége a hasonló szerepkörben játszó Jamesre José Mourinhóéknak?

Fotó: Europress/NoTimex/Juan Carlos Pérez

Ajánlott videó

Olvasói sztorik