Foci

Vajon mit súgott Guardiola balettmozdulat közben a játékosának?

Kedden a Manchester City remek játékkal győzte le 3-1-re a West Bromwich Albiont az angol labdarúgó-bajnokságban, így fellépett a dobogóra egy fordulóval a szezon vége előtt. Speciális este volt ez, ugyanis utolsó hazai mérkőzésén lépett pályára Pablo Zabaleta, akit a 62. percben cserélt be Pep Guardiola. A csere előtt készült egyébként az este legjobb fotója is, a katalán szakember épp balettos mozdulat közben súgott valamit az argentin játékos fülébe.

Fotó: Europress/AFP/Anthony Devlin

Hogy mit, arról nem beszélt a meccs után, de az megérintette, ahogyan a közönség búcsút intett a 9 év után búcsúzó játékosnak.

Tökéletes este volt, különösen Pablo számára. Ez még csak az első évem itt, de amit most láttam, az alapján megtudtam, mit is jelent ő ennek a klubnak. Ő egy klublegenda, olyan, mint Joe Hart, Vincent Kompany, Yaya Touré vagy Sergio Agüero

– mondta Guardiola a mérkőzés után az ESPN cikke szerint.

Pablo Zabaleta utolsó pályára lépése az Etihadban:

A 32 éves Zabaleta, aki két bajnoki címet, egy FA-kupát,  két Ligakupát és egy Community Shieldet nyert a Cityvel, egy kedves történetet mesélt el, ami után még bocsánatot is kért a feleségétől.

Futballistaként és szurkolóként is egy álmom vált valóra, amikor a Premier League-be szerződtem. Azt mondtam a barátnőmnek, aki azóta már a feleségem, hogy hadd menjek Manchesterbe, élvezni fogom, elfocizok ott két-három évet. Úgyhogy bocsánatot kell kérnem, mert kilenc lett belőle. A legnagyobb élményeim azok voltak, amikor a Wembley-ben legyőztük a Unitedet az FA-kupa elődöntőjében, illetve amikor először bajnokok lettünk Agüero góljával. Nagyon sokat vártak a szurkolók arra az aranyra

– mondta a Cityben összesen 332 mérkőzésen játszó Zabaleta a BBC-nek.

Fotó: Europress/AFP/Paul Ellis

Ajánlott videó

Olvasói sztorik