Foci

Dobogót érhet ez a győzelem a Citynek, még versenyben van a BL-ért az Arsenal

Bár a bajnoki címet már megnyerte a Chelsea, a második helyet pedig a Tottenham szerezte meg magának, azért még lesz min izgulni az angol labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában. A harmadik dobogós hely és a Bajnokok Ligáját érő pozíciók nincsenek még teljesen leosztva, a Manchester City, a Liverpool és az Arsenal csatázik ezekért.

Kedd este két, a 34. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltak be a Premier League-ben. A City hazai pályán játszott a West Bromwich-csal, és Pep Guardiola csapata szó szerint játszott, az első félidőben sokkal jobban voltak ellenfelüknél, el is léptek 2-0-ra. Az AgüeroDe BruyneGabriel Jesus trió szállította a gólokat, előbb a fiatal brazil támadó szerezte meg 9. bajnokiján a hatodik gólját, majd visszaadta a gólpasszt a belgának, aki állítás nélkül lőtt a West Brom kapujába.

A második játékrészben még Yaya Touré is betalált, így Robson-Kanu hajrában szerzett gólja tényleg csak a szépségtapasz volt a vendégeknek. Guardiola ugyan azt mondta, amilyen szezont futott most a Cityvel, azért a Barcától vagy a Bayerntől kirúgták volna, de nagyon úgy fest, hogy azért a dobogó még meglehet. Jelenleg a City a harmadik.

Fotó: Europress/AFP/Paul Ellis

Ünnepelt is az Etihad Stadion közönsége. A 62. percben, cserekánt állt be Pablo Zabaleta, aki 9 év után hagyja el a Manchester Cityt. Ez volt az utolsó hazai meccse az argentinnak, így most búcsúzott el a manchesteri szurkolóktól.

A mérkőzés összefoglalója:

Az Arsenal is otthon játszott, ők a tök utolsó és már biztos kieső Sunderlandet fogadták. Nem volt ez egy könnyű meccs a londoniak számára, hiába borult fel a pálya, csak az utolsó 20 percben sikerült megnyerni a mérkőzést. Talán mondani sem kell, ezúttal is Alexis Sánchez volt az Arsenal megmentője, az ő két góljával nyert 2-0-ra a házigazda. Ezzel az Arsenal még mindig versenyben van a BL-szereplést érő helyekért.

A találkozó összefoglalója:

Az utolsó forduló így elképesztően izgalmas lesz.

  • A Manchester City vág neki a legkedvezőbb helyzetből, a hétvégének, két pont az előnyük, a Watfordhoz mennek.
  • A Liverpool jelenleg a negyedik, egy ponttal előzik az Arsenalt, otthon fogadják az utolsó előtti és már kiesett Middlesbrough-t.
  • Az Arsenal az ötödik helyről fut neki a 38. fordulónak, otthon játszanak ők is, az Everton lesz az ellenfél.

Eredmények – Premier League, 34. forduló, pótolt mérkőzések

Manchester City – West Bromwich Albion 3-1 (2-0)
Gólszerzők: G. Jesus (27.), De Bruyne (29.), Touré (57.) illetve Robson-Kanu (87.)

Arsenal – Sunderland 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Sánchez (72., 81.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik