Foci

Már péntek este bajnok lehet a Chelsea

Ha a listavezető Chelsea péntek este győz a West Bromwich Albion otthonában, a 37. fordulóban bebiztosítja bajnoki címét az angol labdarúgó Premier League-ben.

A játékosaimnak azt üzenem, hogy meg kell tennünk egy újabb lépést. Pénteken jó esélyünk van célba érni, nem lesz könnyű, de kétségtelen, hogy közelítünk egy fantasztikus eredményhez

– nyilatkozta Antonio Conte vezetőedző. Hangsúlyozta, következő ellenfelüket nagyon jó, fizikálisan erős csapatnak tartja, ezért figyelmesen kell játszaniuk.

Az olasz tréner bizakodhat, hiszen együttese szinte az egész idényben remek formában futballozik, és november óta vezeti a tabellát. Legutóbb hétfőn lépett pályára, és a Middlesbrough együttesét is magabiztosan győzte le 3-0-ra.

A legrosszabb pillanatunk az volt, amikor áprilisban kikaptunk a Manchester Unitedtől, a Tottenham pedig nyert. Nehéz volt, mert a legnagyobb ellenfelünk négy pontra felzárkózott, de a játékosaim úrrá lettek a helyzeten

– tette hozzá Conte.

További két fontos kérdésről is dönthet a 37. forduló.

  • Ha a Manchester City szombaton legyőzi a tavalyi bajnok Leicester Cityt, a Manchester United viszont nem nyer vasárnap a Tottenham Hotspur vendégeként, akkor a José Mourinho vezette MU a helyezése alapján biztosan nem jut be a Bajnokok Ligájába, viszont az Európa Liga megnyerésével még megteheti ezt.
  • Ami az alsóházat illeti, a Hull City kiesése biztossá válik, ha nem nyer a Crystal Palace vendégeként, a Swansea City viszont elviszi a három pontot a sereghajtó Sunderland otthonából.

A Premier League 37. fordulójának programja

péntek:
Everton-Watford 20.45
West Bromwich Albion-Chelsea 21.00

szombat:
Manchester City-Leicester City 13.30
Bournemouth-Burnley 16.00
Middlesbrough-Southampton 16.00
Sunderland-Swansea City 16.00
Stoke City-Arsenal 18.30

vasárnap:
Crystal Palace-Hull City 13.00
West Ham United-Liverpool 15.15
Tottenham Hotspur-Manchester United 17.30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik