Foci

Spanyolországban került közelebb az Európa Liga-döntőhöz a Manchester United

José Mourinho már a csütörtöki mérkőzés előtt egyértelművé tette: a Manchester United első számú célja a szezonban most már az Európa Liga megnyerése. Nem csoda, az angol együttes legutóbb 2008-ban vitt haza nemzetközi kupát.

A United idegenben, a Celta Vigo otthonában kezdett bele elődöntős párharcába, és bár kicsit visszafogottak voltak a találkozó elején, a nagyobb helyzetek a vendégek előtt adódtak. Alvarez kapus tartotta meccsben csapatát, Rashford, Mkhitaryan és Lingard próbálkozását is védeni tudta.

A második félidőben sokáig kissé lapos volt a meccs, majd volt a hazaiaknak egy megpattanó lövésük, hogy aztán Rashford szabadrúgásból megszerezze a vezetést a Unitednek a 67. percben.

Rashford gólja:

Nem sokkal később a Manchester gyakorlatilag le is zárhatta volna a párharcot, vagy legalábbis nagyon jó helyzetbe kerülhetett volna, de Lingard hatalmas helyzetben még csak a kaput sem találta el. Rashford aztán időhúzásban is jeleskedett, vagy egy percig tartott, mire lesétált a pályáról – a kamera közben természetesen Mourinhót mutatta, biztosan díjazta.

Bár öt perc volt a hosszabbítás, a Celtának gyakorlatilag nem volt egyenlítési lehetősége. A meccs krónikájához tartozik, hogy a csereként beküldött Youngot 20 perc játék után le kellett cserélni sérülés miatt.

A United 1-0-ra nyert idegenben, és elég kedvező helyzetből várhatja a visszavágót. Főleg, hogy legutóbb szeptemberben, a Manchester City nyert legutóbb az Old Traffordon, azóta 28 veretlen mérkőzést hozott le otthon a United minden sorozatot figyelembe véve. Nem jók a vigói esélyek.

A másik párharcban az Ajax hazai pályán verte 4-1-re a Lyont.

Eredmény – Európa Liga-elődöntő, 1. mérkőzés

Celta Vigo (spanyol) – Manchester United (angol) 0-1 (0-0)

Gólszerző: Rashford (67.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik