Foci

BL: itt egy 18 éves gyerek, aki BL-csúcsot döntött

Kylian Mbappé jobb, mint Messi és Ronaldo a maga korában és a szakemberek állítják, az AS Monaco játékosa olyan szintre juthat, mint korunk két futballzsenije.

Az AS Monaco némi meglepetésre kettős győzelemmel ejtette ki a Dortmundot a Bajnokok Ligájából. Azért írtunk némi meglepetést, mert aki nem követte a francia csapat közelmúltját nyilván azt gondolta, a Borussia Dortmundnak ujjgyakorlat lesz a továbbjutás.

Korábban már foglalkoztunk két elemző írásunkban is a hercegség csapatával, amely a BL eddigi szakaszában hármas rúgott gólátlaggal jelezte, vele bizony számolni kell.

A hatékonyság egyik fő letéteményesen az 1998. decemberében született, ergo még mindig csak 18 éves Kylian Mbappé, aki a múltheti odavágón és szerdai visszavágón is gólt lőtt. Ezúttal ilyet:

Mbappé ráadásul a középdöntőben a Manchester City hálójába is oda-vissza betalált, így ő lett a BL történelem első olyan játékosa lett, aki az egyenes kieséses szakaszban játszott első négy meccsen mindig gólt lőtt.

A Bondy nevű kisvárosban született srác a 2016/17-es idény valamennyi fellépését figyelembe véve 36 meccsen 22 gólt és 11 gólpasszt jegyez, márpedig a maga korában ettől a teljesítménytől Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is távol volt.

Így nem csoda, hogy a szakemberek a támadóban a két zseni utódját látják. Olyan játékost, aki talán képes lesz megközelíteni, esetleg túlszárnyalni a Barcelona, vagy a Real Madrid csillagait.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

FC Barcelona – Juventus 0-0
Barcelona, Camp Nou. Játékvezető: Björn Kuipers (holland)

Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto (Mascherano 78.), Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic (Alcácer 58.), Iniesta – Messi, Neymar, Luis Suárez
Juventus: Buffon – Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Pjanic – Cuadrado (Lemina 83.), Dybala (Barzagli 75.), Mandzukic – Higuaín (Asamoah 88.)

Sárga lap: Iniesta (41.), Neymar (44.) ill. Chiellini (57.), Khedira (64.)

Összesítésben 3-0 a Juventus javára.

AS Monaco – Borussia Dortmund 3-1 (2-0)
Monaco, II. Lajos Stadion. Játékvezető: Damir Skomina (szlovén)

Monaco: Subasic – A. Touré, Glik, Jemerson, Mendy – B. Silva (Raggi 90.), Moutinho, Bakayoko, Lemar – Mbappé (Germain 81.), Falcao (Dirar 67.)
Dortmund: Bürki – Piszczek, Papasztathopulosz, Ginter, Guerreiro (Pulisic 72.) – Weigl – Durm (Dembelé 27.), Kagava, Sahin (Schmelzer 46.), Reus – Aubameyang

Gólszerző: Mbappé (3.), Falcao (17.), Germain (81.) ill. Reus (48.)

Összesítésben 6-3 az AS Monaco javára.

BL-elődöntőbe jutott:
AS Monaco, Atlético Madrid, Real Madrid, Juventus,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik