Foci

Csányi a tanácsban is a fiatalok ügyét képviseli a külföldiekkel szemben

Csányi Sándort beválasztották a nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsába az európai szövetség (UEFA) Helsinkiben zajló kongresszusán.

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke az mlsz.hu-nak úgy nyilatkozott:

A magam részéről mindig is kiemelt hangsúlyt fektettem a nem professzionális labdarúgás, vagyis az úgynevezett Grassrooots-programok támogatására, a női- és az utánpótlásfutball erősítésére, a futsal népszerűsítésére. Bízom benne, hogy a FIFA-tanácsban betöltött tagság segíteni fog abban, hogy mind szakmailag, mind pénzügyileg még nagyobb támogatást kapjanak ezek a területek. A megfelelő befektetések hosszú távon meg tudják alapozni a futball fejlődését és jövőjét, beleértve természetesen a magyar futball szolgálatát is. Fontos, hogy ezekkel a lépésekkel még szélesebbre nőjön a futballcsalád, egyre több támogatóhoz és nézőhöz jussunk el. Emellett nemzetközi szinten is képviselni szeretném a magyar labdarúgásban már megvalósított törekvéseinket, amelyek a fiatal játékosok szerepeltetését, előtérbe helyezését célozzák, akár a külföldi játékosok háttérbe szorításával.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

A 64 éves sportvezető Fischer Mór, Barcs Sándor és Szepesi György után negyedik magyarként került be a FIFA vezérkarába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik