Foci

Dr. Csányi Sándor FIFA-csúcsszervbe jelölteti magát

Az alapító Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett Ausztria, Liechtenstein és Svájc, illetve társult együttműködőként Németország küldöttsége is ott volt a Varsóban, a szerdán megtartott közép-kelet-európai térség labdarúgó-szövetségi egyeztetésen.
Hazánkat dr. Csányi Sándor elnök, és Berzi Sándor alelnök képviselte a szakmai egyeztetésen, amely kiemelt témája volt az MLSZ számára is stratégiai jelentőségű fiatal játékosok menedzselésének kérdése.
Fogadj élőben most vagy soha a Tippmixproval!

A közös érdekek és elvek megbeszélése során a találkozón – többek között – szóba került az is, hogy a nyolc ország szövetségeinek több tisztviselője is érintett az UEFA és a FIFA vezető testületeinél közelgő választásokban, így Csányi Sándor is bejelentette, hogy pályázik a FIFA-tanács (FIFA Council) négy megüresedő helyének egyikére – számolt be az mlsz.hu

Mi is az a FIFA-tanács (FIFA Council)?

A FIFA a 2016-os elnökválasztási konferenciáján a reformprogramja részeként jelentette be, hogy megszűnik a végrehajtó bizottság, amelynek helyét a korlátozott döntéshozó jogkörrel rendelkező FIFA-tanács veszi át.

A 37 főből álló új tanács napi rendszerességgel segíti majd az általános titkárság munkáját, és egyeztet azzal a szintén új – kormányzóbizottság névre hallgató – testülettel, amelynek legtöbb tagja nem a labdarúgás világából kerül ki.

A FIFA-tanács a felelőse a FIFA teljes stratégiai vezetésének, míg az úgynevezett általános titkárság felügyeli a működési és üzleti tevékenységeket, amelyek a stratégia hatékony végrehajtásához szükségesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik