Foci

Komoly pozícióba került Csányi Sándor a FIFA-nál

Beválasztották a FIFA pénzügyi bizottságába Csányi Sándort. Erről az MLSZ elnöke beszélt az I/I Azurák Csabával című műsor felvételén.

A tv2-n 23.25 perctől látható interjúban szóba került a szurkolók által sokat bírált stadion-beléptetési rendszer is. Csányi Sándor arról beszélt, hogy „nem tartja fontosnak a személyes azonosítást” a jegyvásárlásnál. Úgy fogalmazott, erre csak a kiemelten fontos mérkőzéseknél lehet szükség, Mindazonáltal a klubok maguk döntenek arról, hogy milyen beléptetési rendszert alkalmaznak.
Szerinte, amikortól felépülnek a stadionok és a csapatok visszatérhetnek otthonaikba, akkortól egyre többen vesznek majd jegyet a meccsekre, mert ő személy szerint „egyre több izgalmas NB I-es és NB II-es mérkőzést látott már”.

A magyar sportvezető pályázott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tanácsi tagságára is, erről áprilisban lesz döntés.

A portugálok elleni március 25-ei vb-selejtezőn 1-0-s magyar győzelemben bízik Csányi Sándor, ellenkező esetben ugyanis „minimálisra csökkennek az esélyeink a következő világbajnokságra”.

A FIFA pénzügyi bizottsága

A bizottság feladta, hogy figyelemmel kíséri a pénzügyeket, valamint pénzügyi kérdésekben tájékoztatja a Tanácsot. A bizottság elemzi a FIFA költségvetését, az erről készült beszámolót pedig a főtitkár benyújtja a Tanács elnökének jóváhagyásra.

A bizottság elnöke a paraguayi Alejandro Dominguez, elnök-helyettese az amerikai szamoai Sandra Fruean. Csányi Sándoron kívül tag még Andy Bickerton (Brit Virgin-szigetek), Mariam Camara (Mali), Praful Patel (India), Mohamed Raouraoua (Algéria) és Vanessa Wittman (Egyesült Államok).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik