Foci

Mourinho ezúttal az értelmetlen barátságos válogatott meccsek miatt akadt ki

A világ- vagy Európa-bajnoki selejtezők mellé szervezett barátságos mérkőzéseknek nincs semmi értelmük – véli Jose Mourinho, a Manchester United vezetőedzője, miután két labdarúgója, Phil Jones és Chris Smalling is megsérült a múlt héten az angol válogatottban.

Smalling kezdő volt a németek elleni meccsen, utána azonban kikerült a keretből lábsérüléssel, Jonesnak pedig a lábujja sérült meg edzés közben.

Teljesen ellenzem a barátságos találkozókat. Ezek csak közvetlenül a nagy tornák előtt hasznosak, de idény közben keverni őket a kvalifikációs meccsekkel értelmetlen

– mondta Mourinho a Sky  Sportsnak.

A két védő nem lehet ott a Manchester United szombati, West Bromwich Albion elleni bajnokiján, rajtuk kívül Paul Pogba és a csapatkapitány Wayne Rooney is sérült. Zlatan Ibrahimovicra és Ander Herrerára eltiltás miatt nem számíthat a portugál tréner.

A szakember hozzátette: az ő együtteséből összesen 13 játékos volt érdekelt a nemzeti együttesek múlt heti programjában, míg aktuális ellenfelüknél mindössze egy futballista hiányzott.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik