Foci

Nem Messi, nem Neymar: itt Barca-PSG láthatatlan hőse

Vajon ki emlékszik már arra, miből, kitől indult a Barcelona utolsó, továbbjutásról döntő találatát megelőző akció?

A szerda esti labdarúgó katarzisról, a Barcelona-PSG (6-1, összesítésben 6-5) már sok mindent leírtunk. Beszámoltunk arról, miként értékelték az edzők a sikert és a kudarcot, a Barcelona kilátásba helyezett büntetéséről is írtunk, ahogy kiszúrtuk Angel Di María nem éppen sportszerű cselekedetét.

Az UEFA a mérkőzés emberének a két gólt szerző Neymart jelölte. Azonban engedtessék meg nekünk, hogy egyet ráaludva az eseményekre, mi mást válasszunk.

A 24.hu embere egy olyan, az egész meccsen szinte láthatatlan játékos, aki két kulcspillanatban történő megmozdulásával szinte többet tett a továbbjutásért, mint a Barca összes többi játékosa együttvéve.

A 64. perc és a hatodik gól

Meglepő módon a Barcelona kapusáról, Ter Stegenről van szó, akinek a PSG kezdeti passzivitása miatt az első félidőben semmi, de később sem akadt sok dolga.

Számunkra mégis azért nem Neymar, hanem a német kapus a mérkőzés hőse, mert azon túl, hogy 3-1-nél, a 64. percben lábbal hárította Cavani óriási helyzetét, ezzel meccsben tartotta csapatát, hanem mert az utolsó Barca gól előtt ő szerezte vissza a labdát a PSG-től – most tessék figyelni -, a franciák térfelén!

Vajon ki emlékszik már arra, miből indult az utolsó roham? Nos abból, hogy Ter Stegen ekkor már mindet egy lapra feltéve előre ment a PSG tizenhatosához, majd miután csapata labdát vesztett ő kaparintotta azt vissza. Eztán lepasszolta, közben felrúgták és szabadot kapott a Barca, ő meg újra felkocogott a kapu elé. A szabadrúgás elvégzése utáni pillanatban ezt a képet rögzítetteHegedűs Henrik, az M4Sport szakértője:

Forrás: facebook.com

A bal oldali karikában Suárez (9-es), Arda Turan (7-es) és a gólt szerző Sergi Roberto (20-as) áll balladai magányban, miközben a  jobb oldaliban feltűnik az idő közben a tizenhatos vonalára helyezkedő Ter Stegen, akire hárman is figyelnek. Vagy nem.

Szó, mi szó, fogalmunk sincs mit csinál a Barca kapusa mellett az három PSG játékos a légüres térben, ember nélkül. Nyilván megkérdezi majd tőlük Emery edző is.

Tény, ilyen fegyelmezetlenül “meccset nézni” maximum egy-egy serdülő, vagy amatőr csapat játékosai szoktak, ahogy egy jól megtermett, narancssárgából pirosba hajló ruhás kapus is csak ott tudna ekkora félelmet, zavart okozni.

A mérkőzés összefoglalója:

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

FC Barcelona – Paris Saint-Germain 6-1 (2-0) Összesítésben: 6-5 a Barcelona javára
Gólszerző: L. Suárez (3.), Kurzawa (40. – öngól), Messi (50. – büntetőből), Neymar (88., 90. – büntetőből), Sergi Roberto (90+5.) ill. Cavani (62.)

Borussia Dortmund – Benfica 4-0 (1-0) Összesítésben: 4-1 a Dortmund javára
Gólszerző: Aubameyang (4., 61., 85.), Pulisic (59.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik